27. 6. 2008

Doporučené hry pro DS

Lidé se mne často ptají, jaké hry bych jim doporučil pro Nintendo DS. Nemusíme si nic namlouvat - 90% veškeré DS produkce stojí za starou belu (a to ještě v lepším případě), takže člověk musí pečlivě vybírat. Doposud jsem shromáždil seznam těchto her, které by měl mít povinně každý majitel DS v knihovničce. Nejde nutně o "desítkové" tituly, ale o hry, kvůli kterým má smysl si DS koupit. A hry, které má smysl si koupit samozřejmě - kdybychom zabrousili do nelegální sféry, tak her vhodných k zahrání je více.

Mario Kart DS - tak kvůli této hře jste si kupovali DS, ne?
Okamiden - překvapivě povedený "port" z Playstation 2. Jde o novou hru ve stejném prostředí, ale hrajeme za děti hlavních postav z první hry. Krom aspektu neuvěřitelné roztomilosti je zde zajímavý soubojový systém, skvělá atmosféra a plnotučná délka hry.
GTA Chinatown Wars - mistři z Rockstar ukázali, zač je toho loket. Přenosné GTA4 s neuvěřitelným technickým zpracováním při zachování všech elementárních prvků a obohacené o vtipné a zábavné minihry. Liberty City v kapse - nutnost!
Professor Layton - ať už sáhnete po jakémkoliv díle, stanete se svědky série nejzábavnějších logických hádanek vůbec - a to vše v krásném balení a s příjemnou atmosférou. Unikátní hra, která sice nepotřebuje v zásadě formu počítačové hry, ale přesto jednoznačně vyniká.Mario Kart DS - co naplat, masakrální hratelnost i v online vytváří nejlepší sázku na jistotu.
Legend of Zelda - Phantom Hourglass - "nejlepší Zelda pro DS do vydání Spirit Tracks" s perfektní "Windwaker" grafikou, skvělým ovládáním a jinak - klasická Zelda hodna vaší pozornosti.
Legend of Zelda - Spirit Tracks - nejlepší Zelda na DS, bez debat. Plná originálních nápadů a skvělé atmosféry, naprostá nutnost pro majitele DS!

Nintendogs - no dobře, ale prostě tahle hra vydrží dva měsíce, i když jde o zatraceně vylepšené tamagotchi.
Animal Crossing - nejlepší volba pro milovníky alternativního života v digitální realitě.
Metroid Prime Hunters - unikátní FPS střílečka, bez které je majitel konzole jen poloviční osobnost.
Tony Hawk - v současné době jsou k dispozici cca 3 díly, každý, se svou specifikací. Pravdou ale je, že jde pokaždé o unikátní zážitek na poli akčních her maskovaných za sporty, to se musí nechat.
New Super Mario Bros. - 2D hopsačka obohacená o tunu nápadů a přinášející zpět ten správný hopsací feel. Asi nejlepší volba vůbec.
Elite Beat Agents - perfektní rytmická hra, která přesně demonstruje, v čem DSko exceluje - precizní ovládání stylusem.
Warioware Touched - sbírka dvou set miniher je velice atraktivní zejména pro jednoho hráče. Ulítlá stylizace a nápady jsou hlavním motivem ke koupi.
Ace Attorney - v současné době jsou k dispozici cca 4 díly této hry, přičemž bych nejraději doporučil všechny, ačkoliv první je povinný a třetí asi nejlepší. Klasická adventura s neklasickými prvky.
Castlevania - opět - asi 4 díly, každý je skvělý, ale nejlepší je asi Dawn of Sorrow.
Final Fantasy 3+4 - a časem se dočkáme asi i dalších dílů. Remaky původních her pro NES tvoří to nejlepší z fondu klasických japan RPG a to i přes dneska šílenou obtížnost.
Final Fantasy 12 - Revenant Wings - velice dobře posuzovaná realtime strategie s RPG prvky a silným příběhem.
Final Fantasy Tactcis A2 - pokračování z GBA sice nepřináší mnoho novinek, ale jde o nejlepší turnbased strategii ve fantasy hávu s takto dobrou story.
Hotel Dusk - Room 215 - atmosférická adventura jako řemen, naprostná nutnost bez diskuze.
Advanced Wars - Dual Strike je asi nejlepší volbou na poli "Battle Isle" tahových strategií, ale Day of Ruins jsou také výborné hlavně kvůli temnějšímu pojetí a online multiplayeru.
Tetris DS - lepší, než Fukův Tetris 2 a navíc s online multiplayerem. Až deset hráčů v běsnení, které jste dosud nezažili.

Časem budu průběžně doplňovat další zajímavé tituly.

2 komentáře:

  1. Dave, je mi jasné, že seznam je z roku 2008, ale myslím, že by bylo třeba ho zaktualizovat. Například o Okamiden. A možná bych tam zařadil i Big bang mini, což mi přišlo taky naprosto geniální, ať jakkoliv jednoduché to je. Minimálně za tou Okamiden si stojím u všech vlčic a blech .)

    OdpovědětVymazat
  2. Hele já to náhodou sem tam aktualizuju, ale nějak jsem měl moc práce ;). Díky za připomenutí.

    OdpovědětVymazat