20. 6. 2008

Ace Attorney - Phoenix Wright 3

Měl jsem teď rozbité DSko a momentálně mám půjčené, takže jsem mohl s pauzou dohrát Phoenix Wright 3 a musím referovat, že jde bezkonkurenčně o nejlepší díl série, který předchozí dva strká do kapsy.

Může za to hlavně dospěleji pojatý příběh, výtečné postavy, komplikovaná, ale logická zápletka. Konečně není Phoenix Wright neustále zesměšňován, respektují jej více méně i protivníci, ke konci i Godot. Návrat prožije Miles Edgeworth v nové unikátní roli, Franczeska von Karma se taky dobře vybarví, zahrajeme si za Miu dokonce v jejím prvním případě (nejen) a celkově jde o uzavření trilogie, kdy se jednotlivé dějové střípky všech dílů slijí v jeden neuvěřitelný příběh, který mne nadchnul a napnul až do poslední vteřiny.

Příběh jako celek mne uchvátil zejména tím, že se hraje na obě strany, lidi se raději přiznají ke zločinu, který nespáchali, aby si udělali alibi pro zločin jiný a podobně. ačkoliv jsou dialogy napsané skvěle, stále jsou poměrně primitivní, ale hře nelze upřít chladnost, doposud nevídanou - vlastně závěr hry je jakýmsi ideálem dobrého seriálu, kdy se všichni vzájemně kryjí a vrah hecuje našeho právníka, aby jej odsoudil a dokonce mu napovídá.

Herně hra nemá příliš inovací, snad jen že se autoři vyvarovali nelogických chyb z minula - přesto v samotném závěru hry jsou tři kroky, které mi musel odhalit až návod (a i v tomto návodu se nad těmito absurditami pozastavují, takže nejsem sám). Celkové pojetí pak člověka donutí myslet kreativně a "out of the box" lépe, než kdykoli předtím. Celkově jde o kvalitní završení trilogie, takže další díly, již stavěné pro DS, budou počítat s novou hlavní postavou.

8/10

P.S. V jaké zemi je za vraždu vždy rozsudek smrti?
P.S. Osudy Dahlie Hawthorn, Morgan Fey a obecně celého klanu - vše je tady do detailu uzavřeno, doporučuji všem!

Žádné komentáře:

Okomentovat