20. 6. 2008

Úvod do deníku nespokojeného hráče

Začátky jsou vždy nejtěžší. Každopádně - proč to všechno. Za mou hráčskou kariéru se mi dostalo do rukou opravdu mnoho her a považuji se za poměrně zběhlého. Nezávisle na tom ale rozhodně nešetřím kritikou a vidím chyby tam, kde jiní ne, považuji vkus a úroveň her za podstatný element rozhodující o jejich koupi a obecně - baví mne psát o hrách, akorát nesplňuji jásavý recenzentský styl požadovaný současnými magazíny. Určitou inspirací pro mne je jistě i Angry Video Game Nerd, který ačkoliv poslední dobou ztrácí dech, mne pobavil a ano - nejen humorně podaná vážná kritika - to je asi to, co si myslím, že bych chtěl dělat. Jak na to - mám vlastní stránky RPGhry.cz , kde dokonce mám jakýsi blog, ale původní záměr byl spíše ve smyslu "bulvár, všehochuť", takže se tam nakonec publikují poměrně kvalitní články, které s blogováním nemají nic moc společného (oproti tomu sekce novinek blogerstvím trochu zavání, ale to je fuk). Rozhodl jsem se ale udělat moje psaní zcela nezávislé, oproštěné od mých projektů - prostě tohle by měla být platforma pro kritiku "jinak". Druhá věc - hodně svých textů, které sem chci zařadit, jsem psal původně pro úzký okruh známých v rámci diskuzního serveru Nyx.cz, takže je sem budu ze začátku jen kopírovat, aby byly na jednom místě. Nejsem tedy vyhrazen na nějaký žánr, konzoli či novinky - prostě cokoliv kdykoliv - náhodně dle chuti. To by bylo na začátek všechno.

P.S.: Jednotlivé kategorie příspěvků jsou hlavně tříděním dle platforem. U každé hry je uvedena pouze ta platforma, na které jsem hru hrál, nejde tedy o nějakou encyklopedii, ale shrnutí konkrétních myšlenek ke konkrétní verzi hry.

2 komentáře:

  1. Postupně zde budu přidávat detailnější informace.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem se z googlu náhodně dostal na recenzi Space Hulku - recenze začíná tak náhodně jako jsem tyhle stránky našel. To je asi všechno, víc tu číst nebudu, přeju i tak, ať se daří

    OdpovědětVymazat