20. 6. 2008

Mercenaries

Právě jsem dostal kárové "J", ta mise s mega dělem, jak nejprve musíš vykydlit sedm malejch děl... lítal jsem tam s LHX, vyhejbal se AA raketám, sejmuli mně, naštěstí těsně u země, probojoval jsem se panzerfaustem až nahoru, všude lítaj vrtulníky, stíhačky, desítky vojáků, jeepů, tanků... mezitím lítám jako kybernetická myška, přivolávám podporu s lékárnama, abych (tak na desátý pokus ;) spocenej jak myš nasadil pouta hlavnímu šmejdovi... a pokračujeme ;).

Výtečný mission design, neopakují se ani vzdáleně, velmi mne pobavila mise s reportérem, jak natáčí zajímavé momenty války a já ho kreju. Nejvíc mne ale baví ta totální destrukce - někam vlítnout s tankem a všechny budovy zahladit, včetně hradeb (typicky NK Black Gate), má to skvělou atmosféru, docela dobrý hlášky, dobré ovládání (tolerantní autoaim), mnoho vozidel... vytknul bych pár bugů (některé hru zlehčují, jako třeba že obvykle přežiju výbuch vozidla, ve kterém sedím a naopak - někdy se mne protijedoucí auto jen dotkne a jsem tuhej), nejvíce asi vadí občas zmatený popis misí (naposled jsem vytuhnul v misi, kdy jsem měl zničit spadlé letadlo - to bylo na sračky a opravdu mne nenapadlo, že pro splnění mise do něj ještě musím napálit dvě rány RPG), ale je to minimální. Pominu-li to, že hře chybí vysloveně originální prvky (což ve výsledku zas tak moc nevadí, je to osvěžující zábava) bych dal 8 z 10.

Tak Mercenaries mají u mne další bod k dobru! Po zajmutí druhého esa se totiž hra přesunula do nové lokace! Hory pěkně, zasněžené, bombardování vesnic... čili rozloha hry dvakrát větší, než se zdá na první pohled. A to v první mapě nemám všechny mise vedlejší udělané, jdu celkem přímo za nosem. Ale jako zábava, ty mise se zajímáním eso lidí jsou vždy na extra ostrově a je to dost dlouhé a těžké (a ofkóz bez možnosti sejvování). Hra má teda dost bugů, ale dá se s nimi žít, mnohé spíš pomáhají, není to možná úplně originální hra, ale ta atmosféra a adrenalinová akce mne fakt dostává do kolen, skvělá hra!

Mercenaries dám na chvíli k ledu. Díky bugům se místy stávají nehratelnými. Konkrétně mise, kde mám rozvézt inspektory po elektrárnách na inspekci - přijedu tam, vykydlim, inspektory vyložim, hlídám a ... nenaložím je zpátky. Sedím v autě, troubím, oni jakoby přiběhnou, začnou se motat kolem vozu, pobíhají z místa na místo, ale už zkrátka nenastoupí nebo nastoupí jen jeden... Dvakrát se mi už něco podobného stalo, ale to byla jen jedna osoba, která mne mohla následovat pěšmo, což se jako nouze dalo snést. Tady jsou čtyři postavy (odprásknu-li si někoho z nich, konec mise), navíc neuvěřitelně pomalé, takže jakmile jim zmizím z dohledu, zastaví se a nechám-li je takhle několik minut (co třeba je potřeba, když připravuju elektrárnu k uvítání jejím vystřílením), tak je také konec mise. Řešením by možná bylo nechat si sejmout tři inspektory, ale to je dost nerealizovatelné, neboť je nelze samostatně ovládat, jen jako hlouček a to nejde (a stále to není záruka, že ten poslední nastoupí). Přitom na začátku mise nastoupí všichni ochotně, zkouším různá vozidla, stejný výsledek. Tak tohle je jako moc špatné, nutno říci, dneska jsem tu misi dělal asi desetkrát. A to jsem v 80% hry... chjo.

Žádné komentáře:

Okomentovat