24. 3. 2009

Tak se nám -ml- definitivně zbláznil

Nevím, jestli to má cenu a jestli to vůbec chci komentovat. Každopádně máte-li zájem, tak ochranná známka "Excalibur" je nyní k mání za 500.000 Kč + DPH.

Lidé jsou různí. Já třeba mám svoji oblíbenou Amigu, kterou bych z principu nedal za nic na světě. Založil bych si o ní blog, kde bych dokola omílal, jak se na mé Amize scházeli kamarádi z širého okolí a hráli jsme na ní spolu. Před bezmála dvanácti lety (abychom udrželi paralelu s Excaliburem). Budu dokola omílat, jak je moje Amiga pro mne nevyčíslitelně cenná a že ji nikdy neopustím. A pak vyhlásím, že se bude opět chodit hrát na mou Amigu. Jistě to mnoho lidí zaujme, protože mají k Amize dlouhodobě kladný vztah. Dokonce se nabídnou, že mi budou do Amigy nosit nové hry, aby lidi měli co hrát. No, ale pak se na půl roku odmlčím (respektive budu psát o chystané Amiga párty neurčité plky se zápornou informační hodnotou) a vyhlásím - prodávám Amigu za půl milionu Kč + DPH. Ať si na ní hrají jiní. Zvonec - a lásce je konec.

Na celé "kauze", když si dovolím toto fiasko nazvat takto noblesně, jsou zajímavé tři body.

1) Martin Ludvík po jedenácti letech habaďůry dosáhl pointy na úrovni špatného skeče Monty Pythonů a vůbec se nad tím nepozastavuje.
2) Martin Ludvík zničil časopis Excalibur špatným podnikatelským záměrem a nijak se nad tím nepozastavuje.
3) Martin Ludvík si cení ochrannou známku na 600.000 Kč a svým prozíravým odhadem "předpokládá", že tuto hodnotu to má pro "kteréhokoliv jiného vydavatele", aniž by se pozastavil nad pravidlem nabídky a poptávky.

A to opravdu neřeším to, že po několik dlouhých měsíců jsme vedli korespondenci o budoucnosti Excaliburu, neřeším to, že většina čísel magazínu stála za starou bedlu, že většina jeho dosavadních aktivit je pod úrovní, že pro mne Excalibur z nostalgického hlediska hodně znamená a že to celé je prostě obrovská komedie, u které se nemůžete smát.

Pochybuji, že někdo nabídne -ml- částku, která se bude blížit desetině jeho požadavkům. Pochybuji. Ale pokud se někdo takový najde a k prodeji známky nakonec dojde, apeluji, aby byl Excalibur i s jeho ochrannou známkou a i s -ml- zakopán pod zem a zůstal tam navěky.

Takhle nám kazit pařanské mládí, doprdele.

13 komentářů:

  1. Tak tak, jak jsem ten jeho příspěvek pročítal, bulvy se mi protáčely a nechápal jsem, jak TOHLE může myslet vážně. Ale hej... podnikatelé ví, že.

    OdpovědětVymazat
  2. Mno ale po matematické stránce bez výhrad! :)) Ty jeho počty jsou fascinující, zírám. Opravdu mistr v pletení biče z fekálií...

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě poznámka - stačí se podívat na návštěvnost Excalibur blogu a i tomu německýmu ovčákovi, co ho zmiňoval Dave, musí bejt jasný, že tahle ochranná známka má cenu naprosto nulovou.

    OdpovědětVymazat
  4. Potíž je, že -ml- počítal takzvanou "historickou hodnotu", která se od tržní ceny často radikálně liší. A tím svým počítáním pro mě osobně i onu HH (čtěte háhá) trochu poškodil.
    Excalibur byl unikátní, pak dobrý, pak špatný a pak šel úplně do stoupy. Resuscitací tak staré mrtvoly získáte buď smradlavou zombie, nebo hodně špatný remake. Nic víc. Mně bohatě stačí vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
  5. Excalibur mě minul, ale bylo zajímavý číst si blog o tom, jak znovuvydávání možná/určitě/stopro půjde/nepůjde/se prodá. Totálně mě dostal tímto příspěvkem zatím posledním, ale už předtím například článkem o focení modelek spodního prádla (och, jaká to spojitost s herním světem) - kolika blogům se tohle povedlo? :) Teď už budu jen čekat na zprávu o prodání a moje fascinace bude dokonalá, takže jen do toho!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak co chlapi, složíme se, "hráči sobě" a nabídneme mu třeba dvacet kolíků?

    OdpovědětVymazat
  7. Hehehehheehh.

    Ta zprava me pomerne rozveselila. Ne ze bych to necekal. Koneckoncu, Dave vi, co jsem si o celem projektu myslel uz pred casem, kdyz se davala dohromady mozna redakce Excaliburu.

    A k te castce : Na celem svete maji herni tistene casopisy klesajici tendenci a v CR je drzi nad rozumnou mezi prodejnosti pouze DVD priloha. Jakou hodnotu tedy muze mit znacka zkrachovaleho casopisu ?

    OdpovědětVymazat
  8. Má vůbec tu ochrannou známku registrovanou? :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, to myslím že už pár desítek let má ;).

    OdpovědětVymazat
  10. Dave: složíme se na ochrannou známku, v hračkářství koupíme meč z umělý hmoty a konečně Excaliburu vystrojíme důstojný pohřeb? (nějaká ta pohřební hudba v MODech, joystick místo náhrobku a tak...). To by, myslim, šlo :)

    OdpovědětVymazat
  11. Možná by bylo dobrý kontaktovat Monsieur Hulána - možná by vyměnil MyEgo za Excalibur :P

    OdpovědětVymazat
  12. http://excaliburblog.cz/2009/03/podminky-prodeje-oz-excalibur.html

    Komedie...pokracuje.

    OdpovědětVymazat