10. 7. 2008

Jak jsem byl v televizi...

Proč se nepochlubit vlastním peřím - není to zas tak dávno (15.3.2008), kdy mne oslovil jeden známý, že na ČT24 mají v plánu v rámci pořadu Fokus věnovat jeden díl počítačovým hrám. Přiznám se, že se na televizi nedívám již mnoho let a navíc je ČT24 mimo rozsah mnou přijímaných vln (no dobře, ale na netu na to nemám čas obvykle), takže jsem netušil, o co vlastně jde. Nakonec se z toho vyklubala velmi zajímavá věc. V pořadu vystupují obvykle tři osoby, přičemž každá vidí téma z trochu jiného, vlastního úhlu. V mém případě jsem byl v roli nadšeného fanouška her, který je ale už za obdobím prvotního nadšení. Pořad můžete v originálu shlédnout přímo na stránkách České Televize nebo níže díky Youtube, kam jiný známý z netu (bez smyslu pro humor) vystříhl z celého pořadu pouze mne.


Adblock


Každopádně - ne snad, že bych se chtěl vytahovat, ale moje část byla asi fakt nejlepší, soudě dle ohlasů - samotní autoři pořadů se mi pak svěřili, že měli se mnou nejvíce práce. Ono sestříhat nějakých pět hodin materiálu do osmi minut není legrace.

Vedlejší efekt byl ještě ten, že mne kontaktovala Tereza Janečková s tím, abych vypracoval přednášku pro VŠUP, kde jsem měl odpřednášet něco o vývoji designu ve hrách, jelikož jejich třída měla zadání na klauzurní práce právě "počítačovou hru". S přednášky nakonec z technických důvodů sešlo, ale hodlám ji brzy zveřejnit právě tady na blogu - včetně všech ukázek a komentářů.

8 komentářů:

  1. Zajimavy...prednasku bych si taky rad precet. Nevim jestli je to tim, ze 5hodin materialu sestrihali do 8minut :) ...ale co se her tyce pusobis v tom videu opravdu jako osviceny clovek

    OdpovědětVymazat
  2. Odkaz na přednášku je v článku "Seminář doktorantů".

    OdpovědětVymazat
  3. S tím že poptřebuješ hangár mi muvíš z duše já také sbírám konzole a už nevím kam to mám strkat,chtělo by to muzeum pohrávám si sa tou myšlenkou často,mám na mysli i nějaký sraz ale bohužel jsem z malého města,také připravuji koncept webu o konzolích který by fungoval na principu csfd.cz už sem zaregistroval i doménu console.cz a ourconsole.com ale člověk když je na to sám tak neví kde začít,každopádně kdybys něco pořádal nebo vystavoval dej vědět rád se přidám nebo pomohu.Výbornou sbírku má i honza orna na bomberoza.net.

    fruthsoft@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Web o konzolích, fungující na principu CSFD? Můžeš říct více? Možná bych přispěl.

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně náhodou, a dalo by se říct i omylem, jsem dneska narazil na tenhle blog a moc se mi líbí každý článek. Tenhle mi třeba připomněl, že v televizi nedávájí zas takovou prdlačku, jak jsem si myslel. I já si o sobě myslím, že jsem sběratel herních konzolí a zábavních systémů vůbec. Mám téměř kompletní sbírku firmy Nintendo hodně věciček od SEGA (například Nomad) a web ve stylu csfd bych taky uvítal a rád bych ho podpořil, nebo se na něm podílel.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím. Představoval jsem si tě úplně jinak... :-) Doufám, že nevadí tykání.

    Měli jsme doma Sord M5, ale už je prodanej. Až teď mě napadlo, že jsem ho měl nabídnout nejdřív tobě. Ale je v dobrých rukou.
    Martin (Aminux)

    OdpovědětVymazat
  7. Sord M5 by se mi sice do sbírky líbil, ale jsou jiné priority momentálně.

    OdpovědětVymazat