2. 7. 2008

Chrono Trigger DS!

Ne snad, že bych si chtěl fandit, ale nepovažuji se za úplnou lamu, co se týče emulace na konzolích a obecně si myslím, že mám na počítačové věci talent a rozchodím všelicos. Každopádně jeden z problematických oříšků je emulace SNES na GBA či DS. Je to divné, ale je to tak. Třeba včera jsem hrál Super Metroid (patrně nejlepší hra na SNES vůbec) a ruční přepínání čtyř vrstev backgroundů je na SNEmulDS docela vopruz, ale jinak se to dá hrát. Jedna z her, která se ale dlouhodobě vzpouzí je (například) Final Fantasy 6 (jenže tu máme na GBA nativně), ale ještě podstatnější Chrono Trigger. Tato perfektní hra se řadí na špičku žánru Chrono Trigger minimálně pro svou originalitu, což ještě více vyniklo při vydání pokračování Chrono Cross na PSX. Tak jako tak - zahoďmě emulátory - Square pro naše potěšení udělají Chrono Trigger přímo pro DS!

A nebude to jen tak! Díky úspěchům remaků Final Fantasy 3 (přičemž další díl se na nás chystá každou chvílí teď v létě) se dočkáme komplet 3D remaku (ale tentokrát prosím bez pejorativního nádechu) se vším všudy, což nejlépe okomentoval kolega YNZA - "To mi poser cecky".

Škoda jen, že "běžná" herní komunita odkojená PC, případně Amigou nebo osmibity, nemá o této hře ani zdání. Je totiž totálně awesome!

Žádné komentáře:

Okomentovat