4. 11. 2009

Game Developers Session 2009

Byl jsem pozván na Game Developers Session, v sobotu 7.11.2009 a to konkrétně na přednáškovou část, kde si zopakuji myslím dobré shrnutí deseti nejvýznamnějších gamedesignérů současnosti. Moje přednáška začíná v 10:15 a veškeré detaily najdete na oficiálních stránkách akce.

Pro pravidelné návštěníky tohoto blogu samotná přednáška není nic nového.

Osobně mne překvapilo, proč na tento typ akce chtít takovéto shrnutí, takřka nošení dříví do lesa. Byl jsem ujištěn, že význam to mít bude, že ne každý má takový přehled a mnohdy někomu něco unikne nebo třeba neví, že tuhle hru dělal zrovna tento zajímavý člověk. No dobře tedy. Udělám to vlastně rád, nějaké to selfpromo neuškodí a možná se tam setkám i s prima lidmi, což je důležité.

Trochu mne mrzí, že taková akce nemá řádné sponzory, jelikož si budu platit i blbou cestu a čert ví, jestli seženu nocleh. Honorář nula je u tohoto formátu akce trochu demotivující, no ale pro prachy to nedělám. Nikdy jsem to pro prachy nedělal. Ale asi bych jednou za svá moudra nějakou sumičku chtěl, zadarmo know-how není do budoucna to pravé. Tak ale oukej, proč ne.

Celkem se na výlet těším, Brno mám rád no a hlavně - třeba se tam potkáme. Co vím, tak Zeal z Casual Core na tuto akci taky jede, například ;).

5 komentářů:

  1. Njn, hry jsou hobby a (v CR) to clovek dotuje.
    A tim myslim i vyvojare. Vetsina z nich by se v pohode uzivila na mnohem lepe placene pozici v jinem odvetvi soukromeho sektoru.
    Bohuzel.

    Kazdopadne drzim palec, at nemusis spat po dobu teto velkolepe akce v Brne na nadrazi. Kdytak noviny, hodne novin :)
    Sam se te slavy bohuzel nakonec nezucastnim, protoze cerpadlo meho vozu rozhodlo jinak.

    OdpovědětVymazat
  2. Nakonec jsem byl jen na první den. Chtěl jsem přijít na tu tvoji přednášku, ale bohužel jsem byl tak unavenej z předešlýho dne, že jsem nevstal. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  3. Přednáška byla super, k výběru některých jmen by člověk mohl mít výhrady* (natahovací žížala, wtf? ;)), ale od toho je to subjektivní podání. Absence honoráře nebo samozřejmé proplacení nákladů na cestu jsou určitě škoda, ještě že jste aspoň nemusel platit vstupné :)

    *S kolegou se nám ještě nezdálo ani Gran Turismo, fotorealistická grafika super, ale co má jinak design autíček společného s velkolepými herními mechanismy, které bychom především od špičkových game designérů očekávali? Plus opět ta žížala :), "originalita" za každou cenu je sice dobrý úlet, ale vedle těch velkých jmen v Top 10 to působilo trochu nepatřičně

    OdpovědětVymazat
  4. 2Mem: Každý si tam najde svou Nemesis. I když zrovna Kazunori a Keita Takahashi mi tam krásně patří ;). Třeba jednou bude "Yet Another Top Ten" a tam budou úplně jiní ;).

    Abych to ještě vysvětlil - moje výchozí úvaha je ta míra "posedlosti" daného designéra. Proto tam byli zrovna tito. Debata je otevřená.

    OdpovědětVymazat