16. 11. 2009

LEGO Rockband

Sám jsem tomu nechtěl věřit. Ale když jsem dostal nabídku na DS verzi této hry, řekl jsem si, že to zkusím. A to přesto, že jsem věděl, že tam nepůjde zpívat.

LEGO Rockband je typickou ukázkou marketingové taškařice. Po Rockband Beatles se asi nepodařilo honem honem najít nějakou jinou kapelu, která by neměla nějak enormní poplatky za licenci a tak se hlavouni rozhodli vzít si na paškál LEGO. Tato slavná hračka je dneska spíš známá ze série více-méně úspěšných chodiček v tématech Star Wars, Indiana Jones i Batman, inu již vyčpěla. Takže to levně koupíme, uděláme z toho kapelu a vyděláme majlant, no ne?

Jakkoliv je morální hodnota titulu pochybná, samotná hra je vlastně velice dobrou rytmickou záležitostí. Oproti Guitar Hero pro DS není potřeba žádná periferie - čtyři hudební linky člověk ovládá dvěma palci tak akorát. Herní princip je stejný, jako už tolikrát předtím, patterny, které je potřeba se učit, mají příjemnou obtížnost (na NORMAL) a jsou dobře zvolené. Jestliže jste doposud neměli k jiné rytmické hře tohoto typu vztah, neboť hudební styl nebo kapela vám nesedla, dá se LEGO varianta považovat za jakousi neutrální hru vhodnou i pro začátek.

Líbí se mi možnost přepínat mezi čtyřmi nástroji za běhu skladby - elektrická kytara, basová kytara, bicí a zpěv. Patterny se od sebe liší a je nutné mezi nimi přepínat, pokud chceme dosáhnout co nejvyšší score. Trochu mne mrzí, že není implementovaná podpora dotykového displaye. Mikrofon v podstatě také nemá význam.

Hlavním tahákem je samozřejmě hudební výběr, ten mi přijde mdlý a nevýrazný. Je to všehochuť všeho, co jsme již kdysi hráli a nově skladby nejsou přesvědčivé. Zase - jako nováčka v sérii to může někoho zaujmout, ale nepřipadal jsem si nijak okouzleně. Technická úroveň hudby, máte-li sluchátka, je na slušné úrovni. Když špatně zahrajete na nástroj, tak se sice neozve nějak realistický zvukový prvek, ale je to dost otravné na to, abychom se snažili hrát bezchybně.

LEGO Rockband je tak zábavný, jak moc zábavný vám přijde na jiné platformě. Jde o hru průměrně dobrou, v zásadě zábavnou a chvíli i vydrží. Vše je ale podmíněno vaší touhou hrát rytmickou hru s LEGO kapelou a s obyčejným výběrem skladeb. Pro začátečníka jsou z hlediska lákavosti lepší tituly v této kategorii. Ale když není nic lepšího po ruce, tak LEGO Rockband plní účel.

1 komentář:

  1. Podle popisu to vypadá dost podobně jako Rock Band: Unplugged pro PSP - u toho jsem pár hodin strávil, i když jsem si připadal divně ;)

    OdpovědětVymazat