1. 12. 2008

Moto Racer DS

Moto Racer patřil mezi moje oblíbené arcade závody na PC v době, kdy jsem neměl dost peněz na ManxTT v Laser Game. Rychlá jízda, jednoduchá fyzika, tratě pro motokros i závody - všechno super. Druhý díl s lepší grafikou a editorem dotlačil zábavu ještě dále. Ne snad, že bych se k těmto hrám vracel nějak často, ale mám na tyto hry dobré vzpomínky. Takže když se objevily zmínky o DS verzi, nezůstal jsem úplně chladný.

Zahrál jsem si hru dvě hodiny, jako odpočinek od Chrono Trigger a musím uznat, že v mnohém se autorům povedlo převést na naše dvě obrazovky správnou atmosféru, ale věci jako opravdu ujetý fyzikální engine, nepřítomnost online hraní a editoru hru potápí.

Grafika je docela slušná, většinou rychlá, ale přesto je občas pokles framerate kritický a to si ani na DSku nemůže hra dovolit. Hudba a zvuky celkem mdlé, ale člověk to moc nevnímá. Nejhorší je fyzika, která je zjednodušena možná až moc. Při jízdě samotné je to celkem jedno, ale jakmile nabouráte bočbě do auta a ono vás odhodí na druhou stranu, tak je to dost pěst na oko. Ovládání je zvládnuté dobře, dokonce i na stylusu se to dá hrát. Člověk pocítí rozdíl mezi silniční motorkou a motokrosem, což je samozřejmost, ale jsou tady drobné detaily, jako vyrovnání motorky před hrozícím pádem a další drobnosti, které jsou celkem svěží - a to hlavně při hraní stylusem.

Krom dvou hlavních režimů si také můžeme zazávodit head2head při plném provozu, což je celkem zábava. Dále je hra klasická, šampionát, docela dost tratí, tři obtížnosti a lokální multiplayer.

Moto Racer DS je typická odpočinková a průměrná hra. Nemá mnoho zlého, má dobrou atmosféru a dokáže zabavit. První dojmy jsou dobré, ale hra rychle ztratí šmrnc a je z toho "jen ježdění" bez nějaké vážnější motivace. Nic nového pod sluncem, jako první dojmy bych dal 5/10.

Žádné komentáře:

Okomentovat