30. 9. 2008

Broken Sword 2.5

Revolution Software mám ve svém deníku zapsané ryze zlatým písmem. Jejich legendy Beneath a Steel Sky, In Cold Blood a zejména (série) Broken Sword - to jsou pecky, které by měl znát alespoň letmo každý, který očekává, že se s ním budou ostatní hráči bavit jinak, než s despektem. (A kriticky musím zase vypálit, že Broken Sword měl geniální jedničku, ultraslabou dvojku a hratelnou, byť celkem nemastnou trojku. Čtyřku mám na disku, ale ještě jsem ji nehrál, tak nemohu sloužit). Tak jako tak - i kdyby měli tito pánové na kontě jenom tři hry, zapsali se do análů herní historie tak, jako málokterá jiná firma s podobně "obsáhlým" portfoliem.


Ale naštěstí jsou tady fanoušci. Ti vždycky věděli, co je pro ně dobré a vždycky spíše vzdychali nad maniakální prokresleností 2D backgroundů, než nad naleštěnými psími kulkami. A proto se dali dohromady němečtí chlapíci s názvem ... Mindfactory? Z nějakého důvodu jsem na jejich stránkách ohledně hry nenašel název, nehledě na to, že je polovina v němčině, takže pro mne z velké části tabu. (UPDATE: tak název grupy je "mindFactory"). Ale to nevadí. Udělali zkrátka to, že vzali starý dobrý nejlepší Broken Sword, vybrali z něj grafiku, překopali ji tak, aby do existujících lokací mohli nacpat nový příběh a samotnou hru, dodali novou grafiku, naanimovali vlastní panáčky, namluvili nové texty, vyrenderovali nové animace a voilá - celou hru "Broken Sword 2.5" dali volně ke stažení na internet.


Z kraje musím autory pochválit, že nová grafika poměrně věrně kopíruje styl, na který jsme zvyklí. Zatím jsem hru ještě nemohl hrát, ale už je stažená a nainstalovaná, jsem na ni velice zvědavý. Samotná velikost instalace je o okolo 700 MB, což napovídá, že rozsah nebude nejmenší, i když asi přece jenom nebude mít na svatou jedničku. To ale není výtka, když má člověk zadarmo fan projekt tohoto rozsahu, vzmůže se tak leda na potlesk.


Setkáme se s mnoha známými postavami, krom George a Nico je vidět, že se vrátí i Flap a Guido například. Navštívíme opět Paříž, pak nějaké městečko v Anglii a také se podíváme do Asie.

Takže neváhejte a hned stahujte, než se toho chytí Electronic Arts a začnou to prodávat. Kanálový Jacques čeká.

Žádné komentáře:

Okomentovat