17. 2. 2009

Onechanbara: Bikini Zombie Slayers

Dospělácké hry na Wii? No, horko těžko nějakou najdeme. Tak alespoň krvavou, ne? Takových je sice také málo, ale najdeme nějakou. A chystaný MadWorld vypadá také slibně. Co je to ale za obskurní název "Onechanbara: Bikini Zombie Slayers"? Na to se budu muset podívat.


Aby nedošlo ke zmatkům, tak momentálně jsou na trhu dvě hry s podobným názvem a téměř identickým obsahem. Zde výše jmenovaná hra je pro Wii, ale pak je tu také "Onechanbara: Bikini Samurai Squad", což je téměř to samé pro XBOX 360. Obě hry se samozřejmě odlišují grafikou a ovládáním, co se herního obsahu týče budou patrně téměř shodné, minimálně tak působí.

Každopádně Onechanbara je hra, která koncepčně vychází z her typu Devil May Cry. Objevíte se v nějaké uzavřené lokalitě, vyrojí se na vás haldy nepřátel, vy je vykydlíte a posunete se dál. Jednou za čas boss a nějaké to vylepšování zbraní. Ty jsou navíc dvou druhů - nějaký ten mečík nablízko a nějaká ta bambitka na dálku.

Čím se hra liší od konkurence jsou samozřejmě dvě hlavní hrdinky, vypadlé z hentai porna. Vašimi nepřáteli jsou klasičtí zombáci bez špetky invence, ale je celkem zábava pozorovat, jak polonahá bojovnice s nadsazenými proporcemi řeže zástupy oživlých mrtvol a mění je tak v krvavou kaši. Je to zábava tak na deset minut. Pak přijde stereotyp.

Problém je, krom zoufalé neoriginality, která se snaží maskovat pod erotikou, v ovládání, které je ubíjející a nevyužitelné. Základní máchání Wiimotem je útok, který se dá navíc kombinovat se směrem joysticku na nunchuku. Vrtění nunchukem o samotě pak vyvolává kopance nebo podobné zvláštnější útoky. To je asi tak všechno. Po deseti minutách máchání vás rozbolí ruce a dáte přednost spíše masturbaci, která je méně namáhavá a rozhodně příjemnější. Prostě jen hry jako Zelda, kde jsou souboje pomocí mávání dávkované v inteligentním množství a odstupech si mohou dovolit takto udělat bitky. Ale mutace DMC, kde je nutné udělat stotřicet útoků za minutu - to je tristní.

Grafika ujde, ale to je tak to nejlepší, co se o hře dá říct. A to je sakra málo.

Hra nemá grafiku úplně na zvracení. Symbolicky pojatí zombíci jsou OK, i když jejich variant je velmi málo. Hlavní hrdinky jsou udělané dobře, okolí je velice strohé a textury hrubé, ale je to zakryto pod efekty, jako je krev stékající po obrazovce a podobně. Animace také ujde. Ono to ujde celé, ale je toho prostě málo. Je tam lehký vývoj postavy, ale je málo patrný. Hudba je celkem prima ujetá, ale je jí málo. Bossové jsou přijatelní, ale...

Kdyby Onechanbara byla nějaká minihra přiložená zdarma k ovladači, tak bych to asi přijal s úsměvem. Ale jako komerční hra je to dost odpad. Nevadí mi nepokrytě hloupoučké hry, ale vadí mi plánovaná stupidita, snažící se za něco skrývat. To v kombinaci s nedotaženou herní koncepcí jako celkem vede k tomu, že Bikini Zombie Slayers ode mne dostávají 1/10 s hvězdičkou v kategorii "B".

5 komentářů:

  1. hihi, uz se na to tesim. nastesti na xboxu nebudu muset "mavat" :))

    OdpovědětVymazat
  2. v x-blades nejsou ale zombie, a to je velkej rozdil :)

    OdpovědětVymazat
  3. jak to tak vidim, celkem jsem rad ze jsem wii nekoupil :) a na gc mam jeste stale par tucnych kusu nedohranych

    OdpovědětVymazat
  4. Za rok 2007 vyšlo na Wii hodně kvalitních her, za které bych se přimlouval. Ale teda loni a letos (zatím) NIC.

    OdpovědětVymazat