4. 6. 2013

Projekt Gameta.cz


Deník Nespokojeného Hráče původně skutečně vznikl, jako "deník" mé maličkosti, jakože hráče, zachytávající denní rozmary tohoto povolání. Tu a tam se tady ale objevovaly i nějaké moje nápady na hry, které však v toku herních zážitků zapadly. Moje ideje ne vždy aspirují na úroveň realizace - koneckonců, kdybych měl do svých myšlenkových pochodů ještě zahrnout faktor nutné realizace, stal bych se natolik omezeným, že bych nakonec nic nevymyslel. Ale zároveň mi bylo líto nechávat tyto nápady zcela vyhasnout. Nejsem však s tímto problémem jediný na světě. A tak jsem spojil síly s Matějem Smetanou a založili jsme projekt GAMETA.CZ.



Cílem projektu je shrnovat převážně naše nápady na zcela nové hry či jen na herní zlepšováky, návrhy a podněty. Tu a tam se objeví také náměty převzaté odkukoli z internetu, rovněž tam také překopíruji některé články z tohoto blogu. Celý projekt má být především zábavný a to jak pro tvůrce, tak pro čtenáře. Texty budou tedy spíše krátké, snažící se zachytit zajímavou pointu.

Pod licencí Creative Commons pak chceme dávat své nápady k dispozici široké veřejnosti a budeme jedině rádi, pokud někoho naše náměty inspirují v jakékoliv podobě. Možná, že časem se rozroste počet aktivních přispěvovatelů.

Když jsme před pár týdny začali otevřeně hovořit o tom, že já i Matěj potřebujeme místo, jako odkladiště (dosud) nerealizovaných nápadů, uvažovali jsme tak, že jde vlastně o hry, které bychom si strašně rádi chtěli zahrát, ale nesvedeme je z nejrůznějších důvodů napsat. "Hry, které (ještě) nejsou" (podle vzoru "Games that weren't") se stalo krédem a také odrazovým můstkem pro název projektu.

2 komentáře:

  1. Jsem na to trochu zvědavý, byť čekám, jen další velmi dlouho listina, jak ne a jak jo (ve slyslu bylo ve hře XY dobře/špatně). Protože, jestli tam bude i něco navíc a bude to dobré, tak si to prozměnu dám do svých seznamů.

    A dávejte bacha, ať moc ubožáků, kteří se tímzo u nás živí neztrapníte :)

    OdpovědětVymazat