7. 4. 2010

Pubcast 01

Docela často se svými přáteli chodím na pivo, kde naším společným tématem, mimo jiné, jsou počítačové hry. Mnohdy se debata vyvine velice zajímavě a vždy ráno si říkám (při snídáníIbalginu s Red Bullem), že je škoda, že to nikdo nezaznamenal. Mnohdy tam padají skutečné perly, nápady, vtipy nebo zkrátka vylití srdéčka - a to je hodně zajímavé.

Na druhou stranu nebudeme zakrývat, že s přibývajícím alkoholem naše kecy začínají poněkud nudit. To, co nám přišlo úžasně vtipné ten večer (a jako vtipné si to pamatujeme) se při poslechu ze záznamu stává poněkud trapným a nepoužitelným. Toto riziko lze snížit při pokusu o moderování diskuze, jakož i následném střihu (což je možná proti filozofii *castů, ale co naděláme).

Čili - nechal jsem na stole běžet mobil / diktafon a po pár dnech jsem udělal základní prostřih. Pubcast 01 byl natočen 31.3.2010 v hospodě Práce na Letné (po té, co jsme byli u Velblouda a Na Kovárně) a když to beru jako zkoušku, je to celkem dobré. Příště si lépe připravím témata a taky by bylo vhodné, abychom neměli v sobě osm kousků předtím, než natáčení vůbec začalo. (Nepřál bych vám slyšet závěr nahrávání, kdy padaly tekily a utíkal jsem do tmy). Z celkové délky záznamu okolo jedné hodiny jsem udělal sestřih na 39 minut - převážně první polovina rozhovorů. Nevím, jestli je to zajímavé poslouchat, těším se na vaše názory a komentáře zde na blogu, co udělat příště lépe. Však jsme jenom laici.

Technická poznámka - Google Blogger se umí tvářit i jako podcastová služba a to pomocí funkce "Přílohy". Jenže když se koukám na blog, tak nevidím nikde žádnou přílohu, ani možnost stažení, ačkoliv v editoru ji vidím. Odkaz na samotný MP3 soubor je zde, avšak používáte-li podcastovou čtečku nebo v RSS, přiložený soubor objeví automaticky (funguje ve Firefoxu a v Google Readeru, co jsem zkoušel). Díky za pochopení.

V prvním díle jsme si dali za témata jednoduché a základní otázky, jako "jakou hru si vzít na pustý ostrov", "nejoblíbenější hrdina počítačových her" nebo "jakou hru doporučit člověku, co nehrál deset a více let". Audio není nijak cenzurované, ale s pokročilou mírou alkoholu došlo k odbíhání od tématu, což jsem vystřihl a celkově zkrátil. Účastníci: Dave de Sade, Claven a Barney.

P.S.: Značka "Pubcast" patří panu Drokkovi, kterému tímto děkujeme za svolení k používání.

12 komentářů:

  1. nevidim link nikde ?

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem dodal, je to víc komplikované, než jsem si myslel ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Jak je tam rec ohledne momentu z nejake hry hned se mi vybavil konec Another Worldu :) -Adf-

    OdpovědětVymazat
  4. od 20:00 :) http://www.youtube.com/watch?v=Zgkf6wooDmw V jednoduchosti je sila a na Amize to jeste skvele podkreslila hudba ktera byla u jinejch verzi jina a ne tak dobra :)

    OdpovědětVymazat
  5. Another World jsem dojel jen na PC (a bohužel jsem musel několikrát použít password...) a ten konec je hodně... chce se mi říct epickej, ale to není to správné slovo. Každopádně na to nikdy nezapomenu. Moje PC mělo tou dobou samozřejmě jen PC Speaker. Jak koukám, Amiga měla "opět" navrch ;).

    OdpovědětVymazat
  6. Another World hrat na pc?

    HEREZE!

    OdpovědětVymazat
  7. Mnojo, já tehdy neměl přísun her na Amigu a zrovna na mou 386 byl soubor another.arj celkem rozšířenej.

    OdpovědětVymazat
  8. V pekle uz mas rezervaci, to je jiste :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak s tím tak nějak počítám už od narození ;).

    OdpovědětVymazat
  10. +1 za Dungeon mastera :)
    taky me k tomu vaze sentiment.

    OdpovědětVymazat
  11. Prvni dil pubcastu ma co nabidnout - nazory zkusenych hracu, kteri jsou schopni prurezu cele herni sceny.

    Chapu, puvod je v hospode ctvrte kategorie, presto popisu veci co mi vadily, a sly by vylepsit..
    Normalizace hlasitosti!!
    Mluvte pomaleji, srozumitelneji a hlavne slusneji - sprostarny vas shazuji a nenesou zadnou informaci navic.

    OdpovědětVymazat
  12. No aby to ještě byl pubcast potom ;).

    OdpovědětVymazat