12. 4. 2010

Gran Turismo 5 Prologue večírek

O víkendu proběhl soukromý večírek pro zvané, jehož tématem bylo především hraní Gran Turismo 5 Prologue. Konkrétně jde o trať Fuji F, auto Nissan GTR. V rámci nyksu běží neoficiální soutěž, kdo zajede nejlepší čas. Světový rekord je v současném okamžiku 1:45:112, na což asi jen tak někdo nepřekoná. Ale pokusy tady jsou. V našem klubu vede čas 1:47:479, což je zatraceně pěknej "domácí" výkon. Samozřejmostí je řízení volantem (G25, případě Driving Force Pro), manuální převodovka, vypnuté veškeré asistence řízení a nastaveá profesionální fyzika. Fandové Forzy si odpustí poznámky na Prologue - ano, všichni víme, že to je tak a tak. Ale téma spojuje - což v případě Prologue stačí na mnoho hodin zábavy. A tak se stalo. Přítomni byli Petju, Kofila, Kejml a já.


První trable nastaly v okamžiku upevnění volantu. Docela dlouho trvalo, než jsme uspokojivě zapojili volant k desce a desku pak následně ke stolečku pomocí tří popruhů od notebookových tašek. Nebylo to moc pohodlné, ale výkony hráčů se oproti gamepadu značně zlepšily. Samozřejmě musíme brát v ohled i jistou toxicitu závodníků.


Nakonec jsem zajel čas okolo 1:51, Petju se po pár pokusech dostal dokonce na 1:49:051, což je výkon večera. Kofila se držel okolo 1:52 a Kejml nevim ;). Zábava to ale byla náramná, to se musí nechat. Vytáhnout po půl roce hru a donutit se k jejímu hraní ve skupině je zkrátka dobrý nápad.

4 komentáře:

  1. Kejml z týhle trati a tohodle auta myslím ani slušnej bílej čas nevytáhl ;)

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak to bude tím ;). Ale to řazení pákou, jako frajeřina, to jsem se nasmál snad nejvíc. Kapučíno na Hrad!

    OdpovědětVymazat
  3. asi super akce, škoda že jsem o akci nevěděl, přijel bych taky

    OdpovědětVymazat