20. 4. 2010

Skate 3 - demo

Je to hrůza - člověk ještě nemá pořádně projetou dvojku a už se na něj valí trojka. Je vůbec možné zaujmout něčím novým? Už první Skate předvedl dost nadčasový systém ovládání, který "prakticky nejde překonat". Druhý díl je super, ale stále "pořád stejný". Proč se tedy zabývat trojkou? Demo odhalilo směr vývoje. V mém pohledu radostný.

Dvě změny jsou pro hráče zásadní na první pohled. Jednak je možné nastavit si obtížnost / kvalitu fyziky, čímž lze mnohé frustrující pasáže rychle přepnout do casual režimu a nezdržovat se časováním pikosekund a rozčilovat se, že změna úhlu o jeden stupeň mění význam triku. Druhá změna je možnost nastavit si kameru na vyšší, čímž se rapidně zvyšuje přehlednost hry, i když si méně vychutnáme samotné prkno - ale od čeho máme replay. Tyto dvě změny měly být zahrnuty už ve dvojce. No co se dá dělat.

Další dvě změny pro hráče se týkají herního stylu. Město, ve kterém se Skate 3 odehrává, je pro skejťáky mnohem více přívětivé, takže se zbavíme otravných strážců nepsaného zákona. Lavičky, schodiště, chodníky - to všechno je více připravené na naše řádění. To je dobrá zpráva. Druhou dobrou zprávou jsou rozšířené možnosti Hall of Meat. Nyní již vidíme, jak se kosti lámou přímo na 3D modelu, obecně můžeme pády více ovlivňovat a užít si je - přestože jsou mnohem méně realistické - jsou zábavnější. Můžeme se krutě vyžívat ve směrování postavičky hlavou na obrubník, což v daných soutěžích je plus pro zábavnost.


Poslední věc, která mne ale zaujala asi nejvíce, je najmutí Jasona Lee. Ten, ačkoliv za sebou má bohatou skateboardovou minulost, je pro mne známý především titulní rolí v seriálu My Name is Earl. Zde ztvárňuje postavu trenéra Franka, který nás bude učit nové triky i buzerovat za špatné výkony. Jeho začlenění považuji nejen za dvojitě chytrý marketingový tah, ale i za posun hry k úsměvnější a zábavnější formě.

Jedna z nejvzácnějších fotografií vůbec - Earl s otevřenýma očima.

Přestože jsem v demoverzi našel mnoho milých novinek a drobností, přičemž ty nejzásadnější jsem jmenoval, nepovažuji pouhý výčet za dostatečný ke koupi nové hry. Ale uvidím-li ji někde ve slevě, jak tomu bylo už u Skate 2, tak si ji asi koupím. Do této míry mne Skate pořád baví.

1 komentář:

  1. A já si řikal od kud toho Earla znám...
    Mimochodem trojka je bomba, skejtuje se krásně, ale grafika jde čím dál víc do kopru...

    BTW taky mě potěšila featurka, že při seskočení z prkna jde v pohodě skočit na jakoukoli trubku, plot... škoda jen že nejde jako v THUG2 trošku lézt po zdech. Třeba jen se vyškrábat na 1,5 metru vysokou zídku...

    OdpovědětVymazat