28. 4. 2009

Burnout Paradise podruhé

Krom toho všeho jsme se o víkendu pověnovali také Burnoutu. Řekl jsem si, že podpořím Criterion Studios k blížícímu se vydání Cops in Paradise City, které slibuje novou zábavu. Než se ale rozšíření dočkáme, koupil jsem si několik dodatků nyní. Jde o Party Mode a pak Toy Cars.

Je zde krásně vidět geniální taktika marketingového oddělení. Za pár šupů si můžete koupit jedno nové vozítko, ale to se vám velice rychle začnou líbit i ostatní z balíčku, takže si koupíte rovnou celý balíček. Získáte tak auto Ghostbusters, létající DeLorean (Návrat do Budoucnosti) a také KITT (nový, na základě Ford Mustang). Z hlediska zábavnosti se ale vyplatí koupit si Toy Cars, čili autíčka na dálkové ovládání, se kterými můžete dělat stejné vylomeniny, jako s auty velkými. Ne snad, že by Toy Cars byly výrazně menší.

Takhle dáte za základní hru necelou tisícovku a vymačkáte z ní bezproblému 30+ hodin zábavy (pokud jste fanda). No a pak dáte dvě stovky za tohle, tři stovky za tamto - a máme z toho pěkně kulatou sumičku, že. Ale zase je fakt, že to přinese kus zábavy, to se musí nechat. A trofejí (zdravím Drokka - odemykatele trofejí na cizích konzolích), samozřejmě ;).

Party mode je pokus o multiplayer. Dodneška sice nechápu, proč není integrovaný splitscreen, ale v zásadě se dá říct, že to funguje. Party je složená z několika desítek miniher v různých obtížnostech, které se namixují tak, aby tvořily sérii výzev. Tyto výzvy mají délku několika vteřin až minutu, velice rychle odsýpají a jsou docela zábavné. Dávají možnost vyzkoušet všelijaké triky a auta, které jste ještě neviděli. Takovej Flatspin na mostě, Barell roll ze skály, či jízda v protisměru s formulí - ano. Aby to nebylo tak jednoduché, tak máte občas zablokovaný plyn (permanentně na plné kule i s neomezeným nitrem), časový limit, nesmíte bourat a podobně. Musím říct, že si to na párty moc neumím představit, ale když se sejde pár hráčů, proč ne. Ono největší přednost je stejně grafické zpracování menu a zvukový doprovod (narozeninové frkačky), stejně jako "opice". Modrá opice FTW!

Celkově - kus dobré práce, zejména na poli marketingu, ale i hratelnostně Criterion ukazují, že umí zaujmout. Nedoporučuji koupi, doporučuji zkoušku.

Žádné komentáře:

Okomentovat