20. 5. 2013

Pozvánka na oldschool Amiga párty ve Vraném 2013

Zřetelně si pamatuji, jak jsem se v roce 2007 vrátil od Josky, kde se odehrál historicky snad první slet Amigistů z naší republiky, tedy alespon oné komunity, která se vykrystalizovala pod projektem Amigaportálu od váženého Probera. Ponechám bez komentáře, že mi Joska pořád dluží dva litry slivovice, podstatné je, že mne myšlenka dalšího srazu velice naplňovala. Napadlo mne využít prostoru tehdy ještě našich Papíren a uspořádat podobný slet. Problém ale byl, že Papírny jsou příliš blízko ku Praze, což poněkud vyřadilo účast nepražských... I tak - v listopadu 2007 se odehrála Lotus Amiga Papírna Párty a aniž bych to tehdy plánoval, stala se z tohoto náhodného (mega)večírku takřka tradice. Po Lotusu přišly na řadě hry jako Worms, Body Blows, Banshee a nejsem snad sám, kdo si akce užil. Letos ale jsou již Papírny pasé, takže na otázku: "Čau Dave, bude letos nějaká Amiga párty?" jsem nemohl odpovědět. Nyní již mohu.



Ve Vraném nad Vltavou je stará základní škola, která je již několik let nevyužívaná, jelikož se první stupeň základky přesunul do budovy nové. Pár lidem to přišlo škoda a tak se založilo sdružení, které si dalo za cíl nějak inteligentně a užitečně budovy využít. Součástí tohoto projektu je také jedna "kulturní místnost", která by měla sloužit k různým účelům. Jedním z těchto účelů bude od 14.-16. června 2013 také Amiga párty, kterou organizuji a tak se Papírny dočkají snad důstojného pokračování.

Samozřejmě můžeme zapomenout na úžasný industriál, který poskytovala Papírna. Stará škola je přes svůj věk velice zachovalá a již proběhla hrubá rekonstrukce, čili půjde o mnohem kulturnější zážitek. Na druhou stranu to hlavní zůstane - spousta Amig, piva, her, šikovných lidí a atmosféra, kterou by mohly závidět i filmy Davida Lynche.

Projekt Staré Školy jako takové můžete sledovat i díky Foobooku a samozřejmě webových stránek - pro účely Amiga párty jsem vytvořil událost na Google+, což je momentálně primární komunikační kanál a pokud se chcete přihlásit oficiálně, měli byste tak učinit právě tam.

Jako vždy ale platí, že tato párty je míněná též jako osvěta, čili zváni nejsou jen Amigisté (ať už bývalí nebo současní), ale také lidé s obecným zájmem o staré počítače, hry, případně pro ty, které zajímají alternativní kultury a uvítáme i jen prostě zvídavé jedince všech pohlaví a věku. Na této akci se sejdou nejspíše ty největší kapacity z oboru, čili diskuze bude mít úroveň.

Pro vstup na akci není vyžadována Amiga, ale na místě bude kasička pro dobrovolné vstupné, abychom mohli podpořit projekt Staré Školy a tím i případné další Amiga akce.

Pokud se rozhodnete akce se zúčastnit, mám zde několik poznámek:

Cesta do Vraného autem bude zřejmě komplikovanější, než kdykoli předtím, jelikož je uzavřena silnice mezi Zbraslaví a Vraném! Musí se jet poměrně nešikovnou oklikou - přes Dolní Břežany a Zvoli - pohleďte sami. Existuje zde maličká pravděpodobnost, že silnice bude za měsíc otevřená, ale nelze na to spoléhat. Cesta vlakem beze změny a z nádraží je to kousek. Pokusím se ale zařídit cedulky pro automobilisty i vlakisty, místa na parkování je celkem dost.

Pokud se rozhodnete na místě přespat - což není technický problém - připravte si karimatku a spacák, jako nezbytné minimum. Není v mých silách zajistit sprchy, ale záchody tam jsou a do hospody na případné jídlo kousek.

Další případné updaty budou výhradně na G+, aby o tom byli všichni informováni centrálně.

Vezměte s sebou dobrou náladu a v červnu se na vás všechny moc těším!

P.S.: Ještě nebylo rozhodnuto, jaké hře tuto párty zasvětit. Preferované jsou multiplayery, třeba Wiz'n'Liz nebo Gloom - návrhy vítám v komentářích zde na blogu i na G+.

Žádné komentáře:

Okomentovat