1. 8. 2012

Hra měsíce: Myth

Je jenom málo her, o kterých vím, že jsou legendární, ale zároveň jsem nikdy jejich legendárnost nepochopil. Myth je jedna z těch her. To ale nebrání, aby měsícem srpna byla právě tahle pařba!



Když jsem se nedávno snažil Myth na Amize hrát, tak mne sice zaujala hezká grafika a animace, ale jinak jsem moc nadšený nebyl. Velice brzy jsem narazil na mantikoru, kterou "prostě nešlo zabít". Takže jsem metodou pokusu a omylu zjistil, že je možné shazovat mrtvé vězně (či spíše jejich kostry) z pout, což přiláká nějakého kouzelníčka, po jehož zabití získám trojzubec a s ním pak lze mantikoru sejmout. Jakože jo, takové hry dříve byly a údajně je tento postup naznačený v manuálu. Nevím, jestli je to pro takto jednoduchý koncept chodičky-skákačky nutné.

Na druhou stranu stojí za Mythem celý dav fanoušků, čili pravděpodobně mi uchází nějaká pointa, na kterou si budu muset přijít sám. A jelikož jsem si už vyšperkoval Amigu 600 (report brzy), je to myslím dostatečná motivace ke hraní. Budu rád, když se v komentářích podělíte o informace, které mi ulehčí hru!

Mimochodem - hra byla portovaná na mnoho systémů, mimo jiné i na NES, kde se ale chlubila licencovaným jménem Conan. AVGN na toto téma udělal překvapivě vtipnou polemiku, doporučuji!

8 komentářů:

  1. Jestli muzes, vyskousej verzi pro ZX Spectrum. Ja to hral a dohral i na Amize, ale verze pro spectrum je hodne odlisna, ... a podle me o dost lepsi. !!!
    Skoro jako by to byla jina hra. Sice tam je ta stejna "casova os", ale hraje se to uplne jinak, a myslim, ze mnohem lepe !

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, verze pro 8bity je legenda, na Amize je to jen vopruz.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Amiga verzi se vykasli, legendarni je hra skutecne diky verzi ze ZX Spectra. Uzasna grafika a animace, lepsi ovladani, ktere podle me u Amigy podelali. U hry jsem stravil spousty casu, takze me pak Amiga verze vylozene nasrala.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím, už delší dobu čtu tvůj blog a chtěl bych se tě na něco zeptat :) Zrovna dáváme s pár lidma CZ/SK Fan situ o klenotu jménem The Legend of Zelda, mělo by to být takové představení série neznalým hráčům u nás a na slovesku. Web by měl obsahovat, kompletní walkthroughy, představení, zajímavosti, vtípky, forum atd. Obstarali se i CD-i díly aby to bylo kompletní :) jsme v rannější fázi vývoje a chtělo by to další lidi :) Pokud by jsi měl náhodou zájem spolupracovat, či propůjčit některý z tvých již publikovaných článků tak napiš, zatím díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      na přímou spolupráci se rozhodně necítím, ale přeberte si libovolné články z mého blogu (a o Zeldě jich je celkem dost myslím), když tam budu mít odkaz, jo?

      Vymazat
  5. Čau, díky za odpověď. Dám tvůj blog do odkazů a ke článkům, které by jsme si ,, propůjčily ,, bych tě napsal jako autora ok? Jinak zatím díky moc, až bude stránka ve fázi spuštění tak se ještě ozvu, díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, verze pro Amigu je legenda, na osmibitu je to jen vopruz.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to zvlastne. Napriklad verzia pre C64 je rovnaka ako amigacka (dejovo), ale spectracka je uplne ina. Fakt akoby ina hra, ako povedal Bildo. Staci si pozriet playthrough na YouTube.

    OdpovědětVymazat