21. 12. 2009

Sledovanost Deníku nespokojeného hráče

Někteří z vás si možná všimli přidaného kódu NaVrcholu.cz, kterým sleduji návštěvnost mého blogu. Přestože sledovanost není pro mne prioritní, nebudeme si namlouvat, že si vnitřně nepřeji, aby se moje názory rozebíraly v širší veřejnosti. To, že jsem sem tam někde citován nebo požádán o vyslovení vlastního názoru je myslím výmluvné.

Ale čísla jsou čísla a tak si můžeme na rovinu říct, že denní návštěvnost osciluje okolo čísla 250, což je na tento projekt docela uspokojivé myslím. Z vyhledávačů vede Google, těsně následován Seznamem. Nejčastěji vyhledávaná slovní spojení jsou samozřejmě názvy her, nejčastěji jde o "Doom", "Forza Motorsport 3" a podobně. Trochu děsivěji pak působí, že můj blog našel někdo, kdo vyhledával slovní spojení "kastrace penisu povídky". No, ale tak - poskytuji radost i menšinám, což se počítá.

Z prohlížečů vede jasně jádro Gecko, takže Firefox především. Čtenář na blogu pak tráví v průměru asi minutu a půl.

No, takže toliko statistiky. Uvažuji vážně o přechodu na nový redakční systém, který by mi udělal Drokk - stejně jako novou sekci komentovaných odkazů, abych se skrz Twitter podělil o zajímavé informace, které ale nejsou dost obsáhlé na nějaký článek. Děkuji za pozornost.

P.S.: Zapomněl jsem dodat, že tito více méně náhodní návštěvnící tvoří množinu čtenářů, kteří se s jistou pravděpodobností budou vracet. Těch opravdu pravidelných - z hlediska Google Friends - mám kolem 40ti a lze předpokládat, že moje výplody vidí v Google Readeru nebo ve svém blogerském profilu. Obecně jsou tito lidé, společně s notorickými sledovači RSS, v zásadně hodnotnější, než náhodný klik z Googlu - ale i tak je to dost dobré ;).

12 komentářů:

  1. Gecko pouziva aj Chrome, ten je uz tiez dost rozsireny. A gratulujem, 250 navstevnikov denne je dost slusne cislo!

    OdpovědětVymazat
  2. Ad. "kastrace penisu povídky" - z toho si nic nedělej, na starý blog mi zase lezli lidi přes "nahá dáda patrasová", kvůli jednomu článku o seriálu Návštěvníci! :)

    OdpovědětVymazat
  3. U me zase vede "zachodove misy" a "zeny v kozackach" (docela WTF, ale stane se)

    OdpovědětVymazat
  4. Na rpghrách jsem měl nejkurióznější snad "sex v gynekologickém křesle se zvířaty" nebo tak nějak. Ukázalo se, že šlo o nějaký text o GTA SA ;).

    OdpovědětVymazat
  5. Mimochodem - Chrome má vážně Gecko? Já žiju v tom, že si Google napsal engine sobě na míru. Na Wikipedii o Gecku teda nic nepíšou. Ale možné to je, jen mne to překvapilo.

    OdpovědětVymazat
  6. Podle mne jede Chrome na Webkitu, i když na trochu jiné verzi než Safari

    OdpovědětVymazat
  7. jop, Chrome má upravenej WebKit

    OdpovědětVymazat
  8. Taky gratuluji, chodím sem rád, ale ty megalomanské grafomanské eseje málokdy dočtu :).

    Btw. to je 250 unikátních IP denně, nebo to je nějak zaokrouhleno i s clickama? Nevím, jak funguje Navrcholu.

    OdpovědětVymazat
  9. Když už jsme u těch statistik: pro rozumnější měření doporučuju toplist, nebo rovnou google analytics. Navrcholu je takový... nevim, chaos :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jde o unikátní přístupy. Mohl bych zkusit ty Google Analytics tedy, zatím s nimi nemám zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  11. Já ti děkuji za možnost číst tvůj blok a snažně tě prosím, abys pečlivě vážil jakékoli změny:-) Zaměstnavatel mi totiž cenzuruje net a stránky, indexované jako hry, chat, dating a podobně, mi bezmilosti odstřihává, stejně jako ty bez "přiznání víry". Mrzelo by mě o tvá písmenka přijít:-) Vážně.

    OdpovědětVymazat
  12. No žádné změny nejsou v plánu, ale jelikož zaměstnavatel vidí logy tvých přístupů, tak je jen otázka času, než ti odstřihne komplet *.blogspot. Tak jako tak - dneska dojde k diskuzi, kam a jak blog přesunout, takže dám vědět.

    OdpovědětVymazat