21. 12. 2009

DSi LL

Jay Tee, jako každý starší občan, má již problémy se zrakem a motorikou, takže malé přenosné konzole, které si my hýčkáme (GBA Micro je ale šílenost) pro něj nepředstavují nějak ideální volbu na hraní. Takže když při návštěvě Japonska spatřil tento přenosný skvost pro důchodce, musel po něm sáhnout.

DSi LL není nic jiného, než opravdu velké DSi. Na první pohled si jej snadno můžete splést s nějakým netbookem. Zejména po otevření člověk pochopí, že tohle není obyčejná přenosná konzole.


Dojem umocňují doslova obrovské displaye, na kterých všechno vypadá prostě lépe. Zkoušel jsem asi dvě hry (Mario Kart je mnohem přehlednější) a vestavěné minihry plus aplikace - z titěrných ikonek jsou tlačítka, na které není potřeba stylus a vše lze mnohem pohodlněji ovládat prstem. Stategické hry ála Civilization Revolution dostanou nový rozměr.

Je určitě nesmysl si DSi LL (japonsky: "eru-eru") pořizovat jen tak z fleku, tato konzole je vysloveně určená pro starší lidi nebo pro lidi, kterým PSP přijde malé (hehe). Ale rád jsem to měl chvíli v ruce, to jo.

2 komentáře:

  1. Hmm, takto presne si predtavujem moju NDS, kde sa to kupit ? Inac - Vsetko dobre v 2010.

    OdpovědětVymazat
  2. na tohle taky jednou upgradnu! krasa

    OdpovědětVymazat