25. 5. 2009

RE-Play - natáčení pro Public TV

Údajně na doporučení Jana Modráka jsem se dostal do kontaktu s Vojtěchem Novákem, designérem studia TriPsi, které se chopilo natáčení pořadu o počítačových hrách pro Public TV. Jelikož se pořad slibně rozjíždí, tak si chtěli pozvat nějakého hosta a oko padlo na mne. Jako host jsem si to celkem užil, prostory na natáčení, místo bluescreenu, byly zvoleny do Design Studia v Dejvicích. Jak to dopadlo - posuďte sami na stránkách pořadu (pozor - je potřeba Silverlight - nebijte mne).

Dojem z natáčení je dobrý hlavně kvůli tomu, že jsem viděl, jak to v poloprofesionálním pojetí vypadá, respektive že se to příliš neliší od naší práce. Rozdíly tady ovšem jsou. Díky lepší technice (mikrofony) vypadají rozhovory více přirozeně, obraz v HD kvalitě je také bezva. Ale jinak si myslím, že jsme na tom s naší Pařádou srovnatelně, samozřejmě máme lepší obsahovou náplň ;).

Pořad RE-Play se mi docela líbí. Koncepčně jde o obšlehnutou Gamepage, ale s mnohonásobně vyšší kvalitou co do stránky obsahové, ale hlavně co do stránky produkční. Dění na obraze obvykle odpovídá mluvenému komentáři, střihy jsou bez problému a samotná textová náplň je prostě v pohodě. Možná jí je tam trochu moc a někteří komentátoři (Jan Válek?) by mohli ubrat na důrazech v mnoha slovech. Když si to představím, že mi někdo naživo předává informace tímto způsobem, musím se v duchu smát ;). Ale celkově je to rozhodně lepší počit, než Gamepage - nechce se z toho zvracet, grafika je přijatelná a kvalita taktéž - a to i když odhlédneme od formátu Public TV. Palec nahoru.

9 komentářů:

  1. Jooo, tak tu ženskou nesnesu. Stejně jako hlas při ukázkách her, ať už patřil komukoliv. :)
    Pořad vidím prvně a asi i naposled. Po obsahové stránce na tom může být dobře, ale já se prostě přes ty překážky nedostanu :)
    Ale je roztomilý vidět kam se uchýlily naše české reality "celebrity" :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jenom závidíte, otylé socky! ;)))

    OdpovědětVymazat
  3. No, ta kočička je opravdu trochu bordeloidní... hlas si zatím jen představuji, nemám repráky, ale určitě si to ještě pustim! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kolegové, tu nemůžete odsuzovat. Je to její práce, chápejte. Během natáčení byla náhodou milá, ale doma bych ji rozhodně nechtěl ;).

    OdpovědětVymazat
  5. Zajimalo odkud jsou ty ukazky z her, pac at chci nebo ne, slysim pod ceskym komentarem originalni anglickej. Vypada to ze alespon co se tyce ukazek, je tahle cast poradu odekud komplet prevzata. Muzes to Dave osvetlit?

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel, o zdroji videí nemám ponětí, ale zkusím se zeptat při nějaké příležitosti.

    OdpovědětVymazat
  7. Co se moderatorky tyce, sice vypada ze herni scena je pro ni spanelska vesnice, a moderovani poradu o ni je pro ni samotnou ciste prace bez spetky osobniho vhledu, ale musime chapat ze mala tv stanice sleduje zajem a vkus predevsim vetsinoveho divaka a tak si nelajsne angazovat stokilovou paranskou lesbu s chlupatejma nohama a tucnakem na tricku.

    ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Lukas Shiva:
    Všechny videorecenze vytvari nasi redaktori.. neni nic prevzateho.

    OdpovědětVymazat