29. 3. 2013

Even More Mature Mario Party

Máme takový pěkný zvyk - téměř každý čtvrtek se schází banda nintendistů, aby si poměřila pinďoury v Mario Kart, probrala nejnovější hry, odsoudila finanční politiku Nintendo e-Shopu a vůbec využila možnosti offline hraní, tváří v tvář oponentům. Nepíši o podobných akcích často, jelikož jde vesměs o tradiční dýchánky, takže bych o ničem jiném vlastně nepsal... je ale fakt, že tyto srazy dostaly poměrně oficiální podobu a pokud se nepletu, tak jsme tuto tradici nastartovali již před více než třemi lety. Od té doby se sice hodně změnilo - vyměnili jsme svá DS za 3DS, výběr lidí i her prošel evolucí a konkrétně Mario Kart 7 se stalo popudem k zakoupení a dovyrobení oficiální trofeje, na kterou se každý týden nalepí štítek se jménem posledního vítěze. Moc pěkná tradice, tohleto!



Včerejší sraz byl ale výjimečný nejméně ze dvou důvodů. Za prvé - sešlo se nás neuvěřitelných 14 (+1) osob téměř u jednoho stolu (no, pár jich postávalo opodál). To znamená, že bitka o trofej se musela jet na skupiny po sedmi lidech. Čtyři nejlepší z obou skupin se pak utkali v plnotučném závodě. Musím se pochlubit, že v první skupině jsem skončil druhý, čili postoupil jsem do finále - abych pak ukořistil celkem slušné, páté místo.




Druhý důvod výjimečnosti je prostý. Bylo to poprvé, co jsme se sešli, jako lovci monster. Ano, Monster Hunter Tri Ultimate pro 3DS je (a vždy byla) naprosto geniální hra, která si dokáže podmanit snad každého hardcore hráče. Nu a multiplayer? Ve čtyřech se to lépe táhne, takže jsme si užili vysloveně povedené bitky. Ne vždy jsme byli zdaleka úspěšní, ale musím extrémně docenit, že ne každý zvolil stejnou cestu vývoje postavy, respektive zbraní. Mít v partě jednoho lučištníka, katanu, dual-blades a kladivo - a s tím jít lovit draky? Na Wii jsem si mulťáku tolik neužil, neboť online se vyskytovaly zejména přeboostované japonské fretky. Nyní to bylo vůbec poprvé, co jsem na vlastní kůži zažil pořádnou rubanici ve čtyřech.


Nintendo, respektive Capcom, je ale pěkně vyčůrané, že do 3DS verze nedala možnost hraní online, tuto výsadu má jen WiiU verze. Sice jsem se doslechl, že lokální multiplayer WiiU+3DS funguje výborně, stejně tak i věřím, že přenos sejvu je vychytaný. Ale i tak - mít voice-chat a online v 3DS, nepotřeboval bych snad jinou hru na následujících 300 hodin. Na druhou stranu - takhle mám alespoň důvod dorazit do hospody ;).

Mimochodem - o našich srazech se psalo dokonce i na Kotaku ;).

Pařbě zdar!

P.S.: Těšte se na článek o srazech obou majitelů PS Vita! ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat