13. 8. 2010

Pubcast 05

Jubilejní pátý Pubcast vznikl jako obvykle bez jakékoliv přípravy na základě principu "příležitost dělá zloděje". Téměř náhodně jsem se svými kamarády potkal na našem oblíbeném místě, v Sokolovně ve Vraném, kde jsme proseděli nejeden sud piva. A k tomu se vázal potlach o životě, smrti, filozofii, umění, programování a v neposlední řadě také o hrách. Ačkoliv dneska Filip ani Herry nehrají zdaleka tolik, jako před deseti lety, přišlo mi jako dobrý nápad zpětně retrospektivně shrnout jedno z nejživějších témat let minulých. Srovnávání nesrovnatelného - Jagged Alliance 2 a Fallout. Obě hry měly tu "smůlu", že jsme je hráli v přibližně stejné době. Vznikly z toho desítky hodin hádek a diskuzí, kdy jsme se postupně propracovali k tomu, že tyto hry nelze srovnávat... ale stejně - Jagged / Fallout je prostě lepší, že? Nebývale klidných dvacet minut trojrozhovoru stahujte pro své ucho zde (5 MB). Ani jsem nic nevystřihoval. A kvalita je tradičně odporná ;).

2 komentáře:

  1. Tak z minulého dílu jsem si odnesl potřebu konečně pokořit klasiku jménem Monkey Island, což se mi také předevčírem po dlouhých tupých pohledech do monitoru konečně podařilo.
    A teď? Božstvo jménem Fallout je již nějaký ten čas za mnou, ale téměř s jistotou mohu říci že se opět dáme zase někdy dohromady na další neotřelou Post-apo-road-movie. Protože dobrý film potažmo knihu si také vychutnám vícekrát.
    Jagged Alliance 2 jsem měl to potěšení si zahrát teprve před pár lety a byl jsem rozhodně nadšen, ale během pár let kdy jsem ho měl rozehrán hned několikrát (přičemž jsem se vždy dostal dál než-li dříve) jsem se ho v jisté chvíli vždy nasytil a rozešli jsme se. To se mi zatím u Falloutu nikdy nestalo...
    A co s tím? Asi bych měl konečně dohrát JA2 ;) samozřejmě až potom co zkoncuji se System Shock, ale to je již jiný příběh.

    Darline

    OdpovědětVymazat