28. 11. 2012

Deník Doomaře + Commander Keen


Miluju Dooma! Oficiálně i neoficiálně. I po těch letech si říkám, že nebylo mnoho pravých lásek v herním světě. A Doom je stálice. Vsadím se, že když nyní napíšu, že bych si dal s Bludrem deathmatch, že se ozve a dáme deathmatch (pokud se neozve, je padavka). No ale počítejte se mnou - pokolikáté zde na blogu o Doomovi píšu? Doom, 15 let s Doomem, Doomyslné využití času, Coop Doom 2 v15, Doom Online, Doom 2 RPG a nemohu opominout také deskového Dooma. A toto je nyní devátý článek v pořadí. Modří již tuší - ano, když jsme tuhle minulý týden malovali u našich, v rámci stěhování jsem narazil na krabici pokladů, kde byl mimo jiné také ohořelý Deník Doomaře!



Z deníku jsem naskenoval podstatnou stať, neboť některé stránky byly dost nečitelné a hlavně nezajímavé. Každopádně tabulku s výdrží příšer jsem dělal ručně - pochopitelně s cheatem. To bylo práce!

A jako bonus - v článku Továrna na hry se obsáhle rozepisuji o své vášni "portovat" počítačové hry do papírového světa. Krom Dooma (samozřejmě!) to byl mimo jiné i Commander Keen. V archivu jsem narazil na jeden dochovaný level (z celkového počtu tří), takže si jej můžete vytisknout a zahrát!


1 komentář: