5. 8. 2011

Statistika blogu

Po delší době jsem se kouknul na Google Analytics a čísla mne celkem překvapila. Na to, že si smolím sám pro sebe vlastní herní deníček, mám docela slušnou návštěvnost. No živit bych se tímto nemohl, ani nechci. Tak jsem si řekl, proč to tady rovnou nezveřejnit, pro tu srandu.





Od 21.12.2009, kdy jsem kód Analytics vložil do stránky, mám zaznamenáno 164.000 návštěv, což je podle mne docela prima. V průměru tak obšťastním svým psaním přibližně 280 lidí denně, což nezní blbě.


Zajímavá je ale statistika nejnavštěvovanějších stránek. Zde s přehledem vede Rapelay, odstupem Minecraft a s dalším skokovým odstupem seznam Doporučených her pro Wii. Rapelay a Minecraft naprosto chápu. Jde o pornografii, která táhne a pak o velice trendovou záležitost. Překvapuje mne ale, že se v první desítce objevují články jako Bad Company 2 demo (možná jde o trendy věc) a právě Sins of the Solar Empire - nečekal bych tam zrovna tyto hry. Podobně tak Gray Matter na místě desátém.

No a poslední sloupeczki nebudou sloupeczki, ale pár zajímavostí.

Skoro 50% návštěvníků používá Firefox, Opera, Chrome a Internet Explorer si každý berou 15%. V operačních systémech nepřekvapivě vedou Windows s 90% podílem.

Průměrný pobyt na blogu jsou tři minuty - to si toho moc nepřečtete, lidové vrstvy. Z vyhledávačů vede Google a Seznam pochopitelně. Zajímavé hledané výrazy: "nostalgie PC her" 10x, "prsaté herečky" 8x, "Dun Darach remake" 6x,  a "10 nejpromakanějších taháků, na které vám učitel nikdy nepřijde" 5x.

Návštěvníci ze světa: Rusko 102, USA 867, Kanada 65, Nigérie 1.

Je to docela sranda, tyhle statistiky. Samozřejmě, že vysoká návštěvnost není mým cílem, koneckonců těch 25 EUR, co mi vydělala reklama AdSense za posledního půl roku, je toho důkazem. To kdybych chtěl být zajímavý, tak napíšu, že Playstation 3 stojí za prd, Radek Hulán je nemocný chudák, nebo že Václav Klaus má blechy.

Díky za přízeň!

7 komentářů:

  1. Na to, že si smolím sám pro sebe vlastní herní deníček, mám docela slušnou návštěvnost. --- ehmm moc dobře víš že tenhle bog je naprostá jednicka na cz policku v teto kategorii :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ono sa zase ale neda povedat ze by konkurencia v obore bola nejaka velka... aj ked par typkov je velmi zaujimavych (hlavne Sledgehewer). Drzim ti palce aj do buducnosti a nech sa dari produkovat prijemne citanie ako doteraz.

    OdpovědětVymazat
  3. Sledge je super, pár šikovnejch se taky najde. Mrzí mne ale, co se děje poslední delší dobou s Kulturou Kriplů :(. Byl to fajnovej projekt.

    OdpovědětVymazat
  4. Kazdej den ti sem lezu pres finskou proxy, jakto ze se to neprojevilo? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dave: co sa KK tyka, tak jeden z dovodov bude cas :) Ked mam hovorit len sam za seba, tak jednak chcem stale ako tak udrzovat pri zivote vlastny blog, potom je tu samozrejme Gamesweb a vedla toho aj Kultura Kriplu, k tomu (resp. ten najhlavnejsi zrut casu :) ) je moje doktorandske studium. Eh, logicky by to malo byt napisane opacne, vsak - studium a zvysok casu deleny medzi blogy, gamesweb a dalsie cinnosti :))

    OdpovědětVymazat
  6. Btw Dave co tak tu udělat nějakou sekci kam by ti lidi hazeli tipy na nějaké zapomenuté či něčím zvláštní hry-projekty-předělávky atd? Jakousi knihu návštěv určenou přímo k tomuto. Určitě by to bylo zajímavé i pro ostatní páč by se dostali k něčemu o čem nemaj třeba ani tušení nebo by je nikdy nenapadlo po tom pátrat.

    OdpovědětVymazat
  7. 2ADF - blbej nápad to není. Ono říkám si, že časem by to pomalu chtělo snad i vlastní doménu a blog trochu pozvednout do formy něco-jako-webu, kde by bylo i nějaké fórum. No, zatím by se nějaký shoutbox asi snesl. Na druhou stranu - píše sem většinou pořád stejná sorta lidí a komentáře jsou k ustíhání, tak není zas tak velká motivace.

    OdpovědětVymazat