3. 8. 2011

Hra Měsíce: Quarantine


Co naplat - Karanténka je moje nejmilejší. Tak pravil ČD Milan v legendární recenzi na hru Zephyr. A dejme mu trochu za pravdu. Za vysokými zdmi Kemo City nebylo k nalezení více práce, než ježdění v po zuby ozbrojeném taxíku a skrz chuchvalce masa se probojovat na místo, kam potřeboval zákazník. A ve finále se dostat z města ven. Střílení z okénka, jednomužná rozbruska, stěrače na krev a to vše prosím na 286 se 4 MB RAM (což jsou údajné minimální nároky, já to hrál až na 486). Jak na tuto hru vzpomínáte vy?

8 komentářů:

  1. Quaratine...vo svojej dobe to bola celkom sranda hra. Bohuzial si uz nejako nespominam, ci som ju dohral alebo nie. Okrem toho, v tej dobe som prisiel o to divne intro, lebo bud to bol RIP alebo disketova verzia, co som hraval. A mozno aj o hudbu, ale to uz bolo vsetko vazne tak davno... Az je to desive. :)

    Trailer vsak hovori za vsetko :) http://www.youtube.com/watch?v=_mxjpDmggoc

    OdpovědětVymazat
  2. jo pařil jsem to. chytlo mě to na čas, vtáhlo to dovnitř, adrenalin a cirkulárka.

    OdpovědětVymazat
  3. jako malej jsem to hrál hodně, ale když jsem to tak dva roky zpátky zkoušel tak už to nebylo ono.. ale určitě tomu ještě šanci dám

    OdpovědětVymazat
  4. Já musel na 486DX4 omezovat rychlost CPU, aby se to dalo hrát :-). Takže 286 věřím.

    OdpovědětVymazat
  5. Já měl jenom DX2 a tam to jelo velice slušně. Na nějaké 386 mi kamarád jen vyprávěl, že to moc nejelo. Je ale fakt, že v dřevních dobách byly různé Stackery, memmakery, qemmy a tak, takže ono to šlo rozkopat na jiné bázi, než procesoru. Také je fakt, že engine není nijak okouzlující (ve srovnání s Doomem, v podstatě o něco lepší Wolf3D, takže s osekanými detaily by to asi mělo jet, pravda. Zkusím nějakou virtal mašinu.

    OdpovědětVymazat
  6. nechcu rypat, ale vyzaduje dos4gw, takze s 286 bych se drzel trosicku nazpet ...

    OdpovědětVymazat
  7. Na 286 to urcite neslo. Ako tu uz crx napisal, hra vyuziva 32 bit extender DOS4GW, ktory na 16 bit 80286 nefunguje.
    Ja som mal v tej dobe 386SX (2MB RAM), a pamatam sa ze to neslo, a po upgrade na 4MB som hru spustil ale rychlost nic moc.
    Ono nezalezi na tom ako engine vyzera, ale ako je naprogramovany, ze ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jedna z prvních originálek, co jsme měli doma. Pamatuju si luxusní krabici s kapkou krve klouzající po setřeným čelním skle, chuligány házející molotovy, drzý zákazníky, kupování zbraní na auto (cirkulárka, raketomet, rotačák) a kopu srandy, ale ještě jsem asi v té době nevěděl, že se hry dají savovat, takže jsem musel každý odpoledne po návratu ze školy hezky znova od začátku :)

    OdpovědětVymazat