1. 6. 2011

Hra měsíce: Laser Squad



Marná sláva, Laser Squad je hrou měsíce a to naprosto zaslouženě. Jedna z nejlepších her vskutku geniálního Juliana Gollopa se na nás vrhla jako smršť. Po prvotině Chaos z roku 1985 a experimentováním s dvěma díly Rebelstar (zde musím nutně doporučit verzi pro GameBoy Advance) jsme se v roce 1988 dočkali pro naše osmibitové miláčky. Nejkomplexnější tahová strategie na tyto systémy pak dala vzniknout duchovnímu pokračování Lords of Chaos, no ale hlavně později UFO Enemy Unknown. Laser Squad tak rozvířil zájem o tento typ her, takže díky němu jsme se dočkali dalších skvostů jiných autorů - jmenujme alespoň Jagged Alliance. Je velká škoda, že tento žánr vymizel z našich obrazovek. A je také škoda, že nejnovější počin - Ghost Recon Shadow Wars pro Nintendo 3DS, nesrovnal krok s klasickým gameplayem.

To ale nevadí - radujme se a veselme, měsíc červen je ve znaku Laser Squad! Hrajte ve dvou na ZX, jako za starých časů! I třeba v emulátoru jako já kdysi na 386, když jsem se opožděně s Laser Squad seznámil (zdravím Matěje ;).

P.S.: Pro zajímavost ještě alternativní banner:

2 komentáře:

  1. jj, to byla jizda. Dodne si snad ten barak pamatuju ;)

    OdpovědětVymazat
  2. cca pred tyzdnom som si znovu rozohral UFO Enemy Unknown. myslel som ze nostalgia je svina a ze si to len pamatam ako ober genialnu hru, no po piatich hodinach som zistil ze ta hra je skutocne genialna a nestratila nic zo svojho lesku. dokonca graficky sa mi to paci viac ako vsetci jeho naslednici. na terajsie pomery by to chcelo mozno trochu viac ergonomicke menu a chyba mi tiez load misie ked mi zabiju vojaka, ale inak je to pecka

    fendi

    OdpovědětVymazat