25. 5. 2009

Galaga párty 2009

V sobotu probíhalo natáčení prakticky posledních materiálů pro Pařádu. Jsem s tím velice spokojený, z FRAPSu vylezla super kvalita videí, kamera bzučela naplno a zejtra dostanu do ruky vše, co je potřeba ke střihu. Takže je to na dobré cestě. Chybí akorát rozhovor(y) plus "obálky", ale to se dodělá myslím velice rychle, takže tenhle tejden budu věnovat střihu a postprodukci. Neboli je to na dobré cestě.

Takhle nějak vypadalo celé stanoviště, celkem pohodička bych řekl. Buřtíky voněly...

Ovšem v rámci plánování na další díly máme v merku hru Jim Power pro Amigu. Jelikož k Amize všichni máme kladný pozitivní vztah, tak jsme si dokonce říkali, že bychom nějaký díl věnovali možná čistě Amize... no, uvidíme. Ale rozhodně nám přišlo k chuti, že GHH pořádal již sedmý ročník Galaga párty, na které bychom mohli natočit nějakou minireportáž, že jo?



Úvaly u Prahy jsme navštívili vlakem a protože jsme už doma trochu popíjeli a cestovní ucucávání z flašky Jamesona, tak jsme dorazili ve veselé náladě. Na zahrádce je chatka, z chatky vedou kabely s proudem a venku, téměž u ohýnku, pět, šest, no někdy i patnáct Amig ;). Vytasil jsem Minimiga, narvali jsme tam Galagu a hráli jsme. Po zkušenostech z minulých let mi bylo jasné, že nemá cenu se pokoušet o nějaký světový rekord, ale hlavně o tu zábavičku. Ono taky Galaga nebyla zdaleka jediná hra, kterou jsme si pouštěli (nejen na Minimigu, který je díky kompatibilitě hodně v pohodě).


Přítomní byli, z těch co znám či si pamatuju - Dami, Dóďa, Oldrick, Starej Mraf, pak Oldrickova slečna, jeden kluk, kterej furt ležel pod Ávií a jeden kluk, co vraždil očima. Plus teda já, Jay Tee a Kirby. Celkem slušná sebranka.



Z kraje musím pochválit precizní organizaci a zásobu piva. Bez toho se Amiga párty nemůže nikdy podařit a tady to sedlo. Amig bylo tak akorát, každý se vešel.

Potěšilo mne také, že se Minimig dá skutečně bezproblémů propojit sériovým kabelem s klasickou Amigou. Teda je to otázka kabeláže, potřebujeme na jednom konci sériák široký a na druhé straně úzký. Jakmile tohle je, tak Lotus 2 ve čtyřech se stává pohodou. Akorát mi nějak nefungoval fire na joysticku (nebyl můj vlastní), tak jsem ostudně prohrál v prvním levelu. Ale moc to nechápu - Kirby, který byl za mnou, to nakonec dojel až do druhého kola. Asi nějaké erupce na slunci nebo co.



Stihli jsme ještě vyzpovídat tři Amigisty do rozhovoru, zahrát nějaké ty gamesky, ale když byla klukům už zima, rozhodli jsme se popojet zpátky k domovu. Taky jsem už měl celkem slušně nafoukáno pod šátkem. Takže jsem půjčil Minimig Damimu, ať si s ním taky trochu pohraje, že jo. Cesta domů uběhla klidně, nedělní ráno proběhlo naprosto v pořádku.

Quake 3 na MorphOS.

Celkově příjemná akce, dobří lidé, super atmosféra - dávám 10/10.

5 komentářů:

  1. Doufam, ze konkretne ode me neceka Dave nic jineho nez : Pekna prace :)

    OdpovědětVymazat
  2. a kdy se uz muzeme tesit na tu Paradu ? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě chvíli to potrvá. Mělo to být tento týden, ale jsou nejrůznější komplikace, které v kombinaci, že to nechceme zbytečně uspěchat znamenají, že to nebude hned. Ale bude to dobré myslím.

    OdpovědětVymazat
  4. Pařáda Forever? (to byl jen fór :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jo kdybych za to měl prachy, tak se i zasměju ;).

    OdpovědětVymazat