17. 9. 2010

1024 kB Memory OK - druhá část

K mému překvapení se na mou hru vrhlo více lidí, než jsem si myslel. To mne popohnalo k vytvoření druhé části - za novinářku Ridley Morris.

Celkem má gamebook 66 odstavců, což je o něco více, než první část. Avšak přidal jsem několik slepých uliček a rovněž se mi podařilo vytvořit lehký náznak nelinearity, takže co se reálné délky hry týče, je to asi stejné, jako část za Jonathana, jenom podle mne o maličko jednodušší. Na druhou stranu se zde hojněji vyskytují pasáže čistě informativní bez interaktivity, čili zákysy dané přehlédnutím jsou možné.

Díky tomu, že jsem nyní psal scénář chronologicky, jsem více spokojený s literární úrovní. Co do čistého textu převyšuje Ridley našeho astronauta téměř o polovinu. Mělo by to prohloubit atmosféru dění.

Na závěr dodám jenom, že v samotném finále druhé části je záměrně jedna naprosto nelogická chyba (a při pečlivém hraní to hlavní hrdina dokonce okomentuje). Jak jsem psal minule, konec globálního příběhu je daleko, takže prosím o trpělivost.

Ti, co už hráli první část se mohou kliknutím rovnou přenést do výběru subjektů. Nové hráče bych poprosil, aby si nejprve pečlivě přečetli můj první záznam v blogu o tomto projektu a pak teprve začali hrát. Uvítám jakékoliv reakce a komentáře. A mimochodem jsem na serveru Okoun.cz založil pro tyto účely vlastní klubiki.

6 komentářů:

  1. Grr.. prijde mi to tezke, trefil jsem to az napoctvrte. Zvlast kdyz si nepamatuji (ignoruji) jmena. Tu sifru jsem bohuzel nedal napoprve tim nejlehcim zpusobem tak resil kolikate pismeno odpredu/odzadu to v danem slove je a pridaval dalsi obtiznost s vedomim toho ze by stvoreni smysluplneho textu bylo cim dal tim slozitejsi, nez me to trklo..
    Mam pocit ze prvni cast konci na "ridley22" a neni se zbytkem propojena.

    OdpovědětVymazat
  2. 22 je trochu chyták, ale rozhodně je propojena ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, uz to vidim.. nedival jsem se do zdrojaku.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta sekcia 22 je dobry for :) HTML kodu v podstate nerozumiem, ale dufal som, ze mi trpezlivost pomoze a ono to vyslo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super, dohrane :) Bolo to o dost lahsie ako druha cast, akurat trebalo mat trocha stastia pri rozhodovani sa.

    OdpovědětVymazat
  6. Uf, tedy přiznám se že jsem chtěl opět rezignovat jelikož jsem zkoušel všemožná alotria i grafické propojení. Už jsem zavíral okna a pak jsem zkusil ještě jednu věc...
    Až se za to teď stydím že mi při takovém pátrání nedošla tak očividná věc.

    Dobrá práce.

    OdpovědětVymazat