17. 5. 2010

PS3 iz ded bejby, PS3 iz ded

Tak se zdá, že se na mne karma vyřádila za všechny ty roky posmívání se RROD u XBOX360. YLOD, neboli žluté světlo smrti, se objevilo zčistajasna u mne doma. Samotná událost je o to smutnější, že jsem si sejvy zálohoval před více než dvěma měsíci a tak můžu přijít o dost nahraných hodin. A co je ještě horší - za pár dní vychází Red Dead Redemption, což je mnou očekávaná hra roku. Už ji mám předobjednanou samozřejmě, ale na čem hrát?

Mimochodem - jestli bych za něco poslal SONY do stoupy, tak je to jejich slavné HDCP při výstupu a za druhé - jejich posedlost šifrováním disků, který nemohu jednoduše přenést do nějaké jiné, nové konzole - disk je vázán na hardware. To, že přijdu o nahrané filmy zas tak moc nebolí, ale ty sejvy jsou fakt na pytel. Člověk by si i říkal, že by mohly být sejvy v nějakém SONY úložišti online zazálohovány, přece jenom je rok 2010. Po nějaké té optimalizaci velikosti sejvů by to šlo.

Situace je ale zlá. Dneska jdu do servisu a pokusím se je přesvědčit, aby mi konzoli opravili, já si vytáhnu data a následně bych se pokusil ji přímo v servisu prodat na náhradní díly - a koupím SLIM verzi rovnou. Minimálně kvůli spotřebě se to vyplatí a nějaké ty prachy jsou.

Každopádně nedík za ztrátu PS2 kompatibility. Takhle budu muset svou pět let starou PS2 slim zabudovat do televizního stolku. Není to problém mechanický, ale je to prostě na pytel, že se PS3 téměř přesně po třech letech od koupě sesypala takhle blbě. Zlatý starý konzole, který jedou i po dvaceti letech!

P.S.: Na internetu se dají najít návody na domácí opravdu YLOD pomocí provaření spojů na procesoru a grafickém čipu s horkovzdušnou pistolí, ale jednak mám obě ruce levé, druhak je to oprava na dobu těžce neurčitou a třeťak jsem se už nastavil na duševně na slim verzi. Ta sice není o moc menší, ale co už ;).

15 komentářů:

  1. Uprimnou soustrast.

    Jinak bych jeste podotkl, ze oproti Sony je X360 reklamace mnohem prijemnejsi, clovek proste odklopi HDD, zvedne tel, UPS si to pred domem vyzvedne a zase to max do 14 dnu privezou. U Sony aby clovek porad zalohoval,formatoval HDD a pak VSECHNO(pokud ma clovek nakoupeno+ nejaka oblibena dema, pak radove desitky GB) stahoval znovu.
    Only possible on Ps3 ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. To stahování mne dneska zas tolik netrápí - i když je určitě nedomyšlené, že fronta na stahování může být dlouhá cca 20 kusů, ale mám nakoupeno jednou tolik... Chtělo by to nějak zautomatizovat, to jo.

    Já to reklamovat nebudu. Podám report, co mi řekli v servisu.

    OdpovědětVymazat
  3. Dave: To buď rád, jsi vyvolený. :)) U RROD to měl každej druhej až třetí majitel.

    OdpovědětVymazat
  4. YLOD jsem si doma "opravil" a konzole jela necelých 14 dní. Pak jsem narazil na tento neautorizovaný servis, kde mi konzoli za paušálních 2 000 Kč opravili do druhého dne a jede už necelých 6 měsíců bez jedinného problému. Sice jsem také přemýšlel nad slimkou, nicméně finanční podmínky a ztráta tolika dat mě odkázala na tuto variantu a zatím mohu jen doporučit..

    OdpovědětVymazat
  5. Mám PS3 60GB a prestala mi číst CDčka (audio i PS1 hry). Doporučíte řešení?

    OdpovědětVymazat
  6. Marcus: To je zacatek konce. Me PS3 nevzala nejdrive PSX verzi Crusader: No Remorse a cca do mesice prestala brat i Blu ray. Takze jsem to vezl na reklamaci a absolvoval vyse popisovane martyrium s HDD a downloadem vseho znovu. Jen dodam, ze 40GB verze vydrzela pul roku obcasneho pouzivani, takze asi tak kvalitni zarizeni, jak se zpocatku tvrdilo to asi nebude.

    OdpovědětVymazat
  7. Výměna mechaniky v tomto případě může být řešení. Stojí asi tak 2,5 tisíce, co jsem viděl v tom servisu včera.

    OdpovědětVymazat
  8. Dave: Sranda je, ze v tom Sony centru meli pausal na pozarucni opravy: Jakykoliv zasah za 6 135kc :)
    http://www.firmy.cz/detail/219569-elvia-pro-spol-s-r-o-sony-center-praha-hloubetin.html

    OdpovědětVymazat
  9. A neskusal si to u niekoho z nasich znamych majstrov? Taky Idefix alebo Mraf by to podla tych navodov z netu mohli zvladnut...

    OdpovědětVymazat
  10. jen takova zoufalost pro pobaveni (hiphop o gamesach): http://www.youtube.com/watch?v=ODNU8M2OU9k&feature=related

    OdpovědětVymazat
  11. 2Wolfus: Ani u jednoho z nich nepředpokládám, že by zvládli připájet 256 nožiček v zapouzdřeném procesoru. Už jenom sundáním pouzdra je riziko pokurvení. Nyní je PS3 opravená a nabízím ji k prodeji za 3000 Kč bez záruky těm, kteří chápou rizika YLOD.

    2Vojta: DĚS! Ale dej si za odměnu totok: http://www.youtube.com/watch?v=9j9rJBXoYVg&feature=related

    OdpovědětVymazat
  12. hodně offtopic, ale nechce se mi hledat tvůj mail: http://domaci.ihned.cz/c1-43775170-vlada-schvalila-dalsi-ochranu-pro-uzemi-kanalu-dunaj-odra-labe

    OdpovědětVymazat
  13. a jeste neco roztomileho http://www.videacesky.cz/parodie/mario-ve-vice-city

    OdpovědětVymazat
  14. To je hodně starý, ale vždy potěší. Pochází to mimo jiné ze show "Robot Chicken", moje oblíbená zhulenecká záležitost.

    OdpovědětVymazat