28. 7. 2017

Katamino


Svou myšlenkou jednoduchá desková hra, spíše hlavolam na dlouhé chvíle. Základní herní kámen představují různě tvarované dílky o celkové velikosti vždy pěti čtverečků a těmito kameny vyplňujete herní plochu. Hra má dvě varianty - pro jednoho hráče jde o sérii předdefinovaných kombinací kamenů na postupně se zvětšující herní ploše (a tedy i obtížností) a pak pro dva hráče, kdy si náhodně vylosujete kameny a skládáte je vždy do poloviny hrací plochy na čas.



Nic extra překvapivého, snahu pochopit matematiku v pozadí jsem vzdal celkem brzy a stala se z toho spíše trefovačka. Dostal jsem se do sedmého levelu první série a tam už jsem byl docela v koncích, hraní připomínalo automatické prohazování všech možných i nemožných kombinací. No ale - zamyslel jsem se, jestli v tom existuje nějaký vzorec, který by výrazně usnadnil hraní.


Hra dvou hráčů je opravdu hlavně souboj s časem. Zadání je o to lehčí, že krom klasických dílků dostanete i speciální výplně (jedno a dvojdílkové kostičky). Myslím, že po čase se hráči začnou trochu nudit a spíše se vrátí k řešení hádanek pro jednoho hráče, i když společnými silami.

No ale vážně - nejsem si jistý, jestli správně skládám dotaz do Googlu, ale na první zkoušku "ketamino strategy" nebo "ketamino maths" nic kloudného nenacházím. Neporadil by někdo, jak se to s touto hrou má?

Žádné komentáře:

Okomentovat