27. 7. 2016

Metroid Prime Blast Ball


Jestli jsem to správně pochopil, hra Metroid Prime Federation Force obsahuje speciální multiplayerový režim Blast Ball, který byl nyní uvolněn zdarma na Nintendo 3DS. O hře jsem se poprvé doslechl na E3, ale od prvního spatření jsem k titulu získal odpor. Sérii Metroid považuji za rodinné zlato Nintenda, na které bych nedovolil sahat špinavýma prackama nějakým (v případě Blast Ball dokonce free to play) multiplayerovým spinoffem bez Samus Aran. Myšlenka začlenění této hry do franchisy se mi prostě příčila a tak jsem si barometr očekávání nastavil někam k absolutní nule (tedy hodně vysoko nad hradního trollka a jeho pána). Plná hra snad ještě ani nevyšla a už nyní sklízí na internetu kritiku. Stahovat tedy "metroidí fotbálek" jsem bral jako formu masochismu ze studijních důvodů. A to píšu jako někdo, kdo si na DS užil Metroid Prime Pinball!

24. 7. 2016

Monster Hunter Generations


Po padesáti hodinách se konečně cítím dostatečně silný na to, abych sepsal své dojmy z této monstrózní hry. Samozřejmě - jako obvykle - není možné shrnout vše o této hře do jediného článku. Ale přesto je toho tolik, co bych rád napsal, jelikož toto nemá své obdoby v dnešním světě. Takže počítejte s osobní sondou ze života starého lovce (tj. předpokládám, že jste už některé starší články četli - úvodní texty pro neznalé v tomto článku nenajdete, ale zkuste něco na netu). Velice stručně - zdaleka nejpřístupnější a nejvariabilnější titul série, fantastické zpracování, hraní za kočky a tuna nostalgie pro pamětníky.

Remember Citadel - System Shock remake


Od jisté doby nemám ve zvyku hýkat nad každým titulem, který se objeví na Kickstarteru. Má to svou logiku - samotné ohlášení titulu není zárukou naprosto ničeho. Přesto je Kickstarter dobrým lakmusovým papírkem toho, v jaké náladě a chuti se nachází herní obecenstvo a vlastně i herní tvůrci. Když jsem minulý rok vyrukoval s plánem oživit povědomí o System Shocku, nečekal jsem, že budu mít takový úspěch ;). Dámy a pánové, remake System Shocku posbíral dost peněz na to, abychom se dožili řádného remaku. I když bych si přál větší cílovou částku, i když to pořád není záruka úspěchu, je to důkaz toho, že System Shock žije!

Pokémon GO


Upřímně obdivuji mánii, kterou tento titul vyvolal. Ne snad, že bych nečekal komerční úspěch jako prase. Dokonce jsem vnitřně přesvědčen, že k této hře vedla "marketingová kampaň" od roku 1995. Považte - hra, ve které chodíte s panáčkem a lovíte Pokémony, se nyní změnila na augmented reality hru, kdy vy sami jste oním panáčkem, chodíte a lovíte Pokémony. Geniální! Střízlivé odhady hovoří o deseti milionech hráčů (což je samo o sobě fascinující), v praxi se ale zdá, že hrají naprosto všichni. Byl jsem překvapen, že téma se na relativně dlouhou dobu ujalo i v natolik prominentním klubu, jakým NEXTGEN na nyxu zcela jistě je a to nemluvím o tom, že se Pokémoni dostali i do mé oblíbené kuchařské show. Takže mi nezbylo, než fenomén prozkoumat.

17. 7. 2016

Pozvánka na Amiga OldSchool Tanks Furry párty - ( 5. - 7. srpna 2016 )


No vida, rok utekl jako voda a je čas rozeslat další pozvánku na nejlepší letní akci roku 2016 - Amiga OldSchool Tanks Furry párty! Téma bylo zvoleno s rozmyslem - jde o nově vydanou hru pro naši milovanou Amigu, kterou lze hrát až ve čtyřech hráčích, takže o zábavu jistě nebude nouze! Krom toho si samozřejmě zahrajeme klasiky, ale počítáme také s bohatou účastí nováčků jak ve formě nových lidí (loni se to převelice osvědčilo!), tak nových, dosud nám neznámých her pro dva a více hráčů (přičemž singleplayer nebude zahálet). I když nemáte Amigu, tuhle akci si nesmíte nechat ujít! Pro inspiraci pohleďte alespoň na report z loňského roku, který patřil mezi ty nejvydařenější! Ale dobrá tedy, pár detailů ohledně organizace již osmé Amiga párty ve Vraném nad Vltavou (kousíček od Prahy):

Akce vypukne v pátek, 5. srpna kolem 17:00 ve Vraném nad Vltavou, ulice V Zídkách 128, objekt Staré Školy (tedy nikoliv té velké, Nové Školy, kam loni pár oveček zbloudilo). Jest dobrou tradicí, že celý pátek i sobota se propaří a proklábosí, takže až kolem poledního v neděli se pakují poslední vytrvalci a jedou domů. Tedy skoro celé dva dny v kuse se budeme věnovat naší věčné radosti.

Bude prima, pokud přivezete televizi, monitor nebo projektor, Amigu, případně nějaký finanční příspěvek - úplně zdarma akce není. Pro snadnější orientaci se můžete na akci přihlásit přes Google+ i Facebook, ale není to potřeba. Karimatka, spacák a hodně sil a dobré nálady - to si nesmíte zapomenout doma!..

Co se dopravy týče, tak klasika - můžete přijet na kole po cyklostezce, ale je nejlepší se dopravit do Vraného autem - i tak si ale dejte na úseku Zbraslav - Jarov pozor na nepozorné cyklisty a inlinisty. Alternativně lze jet i vlakem a nebojím se to doporučit. Pokud přijedete autem do Vraného od Zbraslavi, před Papírnami musíte odbočit doleva (bacha na ten rigol podél silnice!) a pak uzoučkou stezkou nahoru - před kolejemi opět doleva a doveze vás to až ke škole. A mimochodem - pokud pojedete ze zahraničí, jako třeba z Brna, dá se přijet i přes Zvoli "zadem" (já tu cestu rád nemám, ale prostě důvěřujte své GPS).

Moc se na vás všechny těším, ať je to pařba jako loni!

6. 7. 2016

Uncharted 4: A Thief's End


Poslední díl Uncharted je zakončením série ve velkém stylu. Během značně vlezlé marketingové kampaně jsme byli konfrontování s oznámením, že má jít o hru, kde se dozvíme vše o pomalu stárnoucím Nathanovi Drakovi, zažijeme jeho poslední velké dobrodružství a to vše bude zabalené v benchmarkové audiovizuální krabici, exkluzivně pro Playstation 3 HD. Přiznám se, že nejsem zrovna velký fanda série, ale na druhém dílu jsem si vysloveně smlsnul, přes drobné výtky a zcela chápu, proč je série populární. Spatřit titul, který se holedbá více dospělým zpracováním mne docela lákalo, ale ne natolik, abych si hru koupil hned první den. Stačilo chvíli počkat a voilá! Šup s tím do plejstejšny.

2. 7. 2016

DOOM (2016 edition)


Nemusím snad tajit, že Dooma považuji za nejzásadnější hru PC scény z devadesátých let a klidně mu otevřeně přiřknu celou tu slavnou 3D revoluci, ze které žijeme dodnes. Zatím co vydání třetího dílu jsem nesledoval s radostí, oznámení nové hry pro rok 2016 ve mně vzbudilo spíše otázky až obavy, než-li nadšení. Když hra konečně vyšla, bránil jsem se recenzím a vlastně jsem ani po hře nijak netoužil. Ale tlak ze strany přátel sílil: "Tohle si musíš zahrát, Dave!". A tak jsem popadl gamepad, zapálil svíce v pentagramu a spustil novou hru.